Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:41:51

Гендиректор Чорнобильської АЕС подав у відставку

28.07.2018   13:28Агенцiя

В Ігоря Грамоткіна виникли розбіжності з керівництвом Міністерства екології та природних ресурсів України.

Ігор Грамоткін

Ігор Грамоткін

Генеральний директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін йде у відставку. Його заява була опублікована на сайті ЧАЕС.
 
За словами гендиректора, такий крок він зробив вимушено. Як причина названий конфлікт з керівництвом Міністерства екології та природних ресурсів України.
 
Розбіжності, за словами Грамоткіна, виникли у зв'язку з двома основними проектами, які проводяться на ЧАЕС. Йдеться про НБК (новий безпечний конфайнмент) і СВЯП-2 (сховище відпрацьованого ядерного палива). Грамоткін зазначає, що проекти вийшли "на фінішну пряму" і повинні нібито завершитися цього року.
 
Він додав, що конфлікт також виник на ѓрунті питання фінансування підприємства, який переріс у "глибоко міжособистісний конфлікт". Нарешті, як заявив гендиректор ЧАЕС, його не включили до складу української делегації на Асамблею донорів, що відбулася 20 липня 2018 року в Лондоні.
 
"Вперше за 20 років директор Чорнобильської АЕС не був допущений до участі в цьому принципово важливому заході, не мав можливості взяти участь в обговоренні критичних питань, пов'язаних з реалізацією проектів, замовником яких є ЧАЕС", - написав Грамоткін у заяві.
 
За таких умовах, за його словами, керівник підприємства не може в подальшому нести відповідальність за рішення, які озвучувалися на Асамблеї та були в підсумку прийняті. Також ця ситуація, як зазначено в заяві, позбавляє керівника підприємства забезпечити можливість погашення заборгованості до Пенсійного фонду. Він також не може гарантувати виплату заробітної плати персоналу і покриття поточних витрат підприємства.
 
"Я не зумів знайти іншого способу, окрім власного звільнення. Боюся, мій відхід - єдине, що може привернути увагу до ситуації, що склалася, і хоча б частково вирішити проблему", - додав Грамоткін.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.