Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:01:24

Прозорість і зрозумілість процесів у будівництві є важливою складовою для успішного розвитку галузі

12.07.2018   12:30Агенцiя

11 липня за ініціативи Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області відбувся круглий стіл для представників проектних організацій і уповноважених органів з питань містобудування та архітектури регіону.

В обговоренні актуальних питань будівельної галузі під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Сергія Сергієнка взяли участь начальник Управління ДАБІ у Чернігівській області Тетяна Андрєєва, начальник Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА Олександр Дмитрюк, заступник начальника Управління землеустрою та охорони земель Держгеокадастру в Чернігівській області Ігор Пузан.

Раціональний розвиток територій по всій країні неможливий без чітких правил забудови – державних будівельних норм. На часі впровадження нових ДБН, що регламентуватимуть такі важливі для громад питання, як планування територій населених пунктів, проектування закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, вулиць і доріг.

Так, у містобудуванні з’являються нові лінії обмеження забудови. Зокрема, висотності («блакитні лінії»), забудови в зелених зонах («зелені лінії»), забудови щодо безпеки евакуації («жовті лінії»), обмеження щільності та поверховості. Серед іншого – обмежуються паркування на тротуарах та дорогах, встановлюються норми щодо безпекового облаштування доріг («острівці безпеки», захисні огородження на зупинках громадського транспорту). Оновлений ДБН щодо шкільних будівель передбачає обов’язкове облаштування інклюзивного простору, впровадження енергоефективних заходів, збільшення площі навчальних класів.

Не менш актуальними наразі є питання ролі містобудівної документації на місцевому рівні для розвитку територій, а також дотримання законодавства під час видачі містобудівних умов та обмежень і будівельних паспортів забудови земельних ділянок.

«Ефективне вирішення завдань реалізації реформ органів місцевого самоврядування і територіальної організації влади неможливе без сучасної містобудівної документації, яка врегульовує планування і забудову територій, визначає цільове призначення земель. Саме наявність та дотримання містобудівних вимог є запорукою гармонійного розвитку населених пунктів області», – зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко.

Зі свого боку, начальник Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА Олександр Дмитрюк візначив, що містобудівний кадастр є інструментом управління розвитком територій, що гарантує порядок розробки та затвердження містобудівної діяльності на місцевому рівні.

«Важливою складовою успішного розвитку будівельної галузі є прозорість і зрозумілість процесів усіма задіяними учасниками. З цією метою відбулося реформування дозвільної системи, що на рівні закону усунуло всі можливі ризики. Сучасна ДАБІ має ціль стати партнером забудовників у якісному веденні будівельних робіт», - підкреслила начальник Управління Держархбудінспекції у Чернігівській області Тетяна Андрєєва.


Прес-служба ДАБІ України

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини