Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:07:49

Прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт відносно правопорушника, котрий здійснював незаконний видобуток корисних копалин місцевого значення

10.07.2018   12:39

Прилуцькою місцевою прокуратурою скеровано до Прилуцького міськрайонного суду обвинувальний акт, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України, а також позовну заяву про відшкодування шкоди, заподіяної незаконним видобутком піску, на загальну суму 3254630, 40 (три мільйони двісті пʼятдесят чотири тисячі шістсот тридцять гривень, 40 копійок).

У ході досудового розслідування встановлено, що  мешканець Прилуцького району, не маючи дозволу на користування земельною ділянкою для цілей, пов'язаних з використанням надр і належним чином оформленого спеціального дозволу (ліцензії) на видобуток корисних копалин, без гірничого відводу та плану розробки родовища корисних копалин, за допомогою спеціальної техніки-екскаватора, здійснив самовільний видобуток надр, глибиною понад 2 метра від поверхні землі, природнього пухкого не карбонатного середньозернистого піску, який в подальшому реалізовував іншим громадянам у вигляді товарної продукції.
         
Своїми умисними діями, правопорушник створив небезпеку для довкілля, в тому числі, завдавши матеріальних збитків державі в розмірі 3254630, 40 (три мільйони двісті пʼятдесят чотири тисячі шістсот тридцять гривень, 40 копійок), що підтверджується висновком судово інженерно-екологічної експертизи.
         
Крім того, в межах даного кримінального провадження, з метою забезпечення цивільного позову, за клопотанням прокурора ухвалою слідчого судді накладено арешт на земельні ділянки, на яких здійснювався видобуток піску, екскаватор, будинки та транспортні засоби, котрі перебувають у власності правопорушника, на загальну суму понад 2 млн. грн.
          

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 240 КК України передбачено покарання у виді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини