Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:37:12

Чернігів поступово долає наслідки руйнувань стихійного лиха

04.07.2018   08:37

Після сильної зливи у Чернігові 30 червня, яка підпадає під класифікацію як надзвичайна ситуація місцевого рівня, проводиться робота з визначення загальних збитків та усунення наслідків руйнувань.

Про те, які кроки вже зроблені та які подальші роботи проводяться у місті, йшла мова у прямому ефірі телеканалу «Новий Чернігів» у програмі «Медіакратія» 2 липня. У зустрічі взяли участь заступники міського голови Андрій Черненко, Олександр Атрощенко, керівники комунальних підприємств міста та служб з ліквідації надзвичайних ситуацій, депутати міської ради.

Як повідомлялося раніше, найбільш постраждалими виявилися два будинки по вул. Текстильників,23 та вул. Декабристів, 7. Всі сім’ї, які потребували відселення з аварійних будинків, на сьогодні влаштовані у двох гуртожитках: по вул. Мазепи, 70 та просп. Перемоги,183.

За інформацією заступника міського голови Олександра Атрощенка, будинок по вул. Текстильників, 23 не аварійний, втім протягом тижня остаточний експертний висновок надасть спеціалізована ліцензійна організація щодо можливості подальшої його експлуатації. Наразі, забезпечена постійна охорона та спостереження за будинком, поставлений додатковий бар’єр, встановлені маяки й ситуація загалом стабільна.

Біля будинку по вул. Декабристів, 7 встановлений намет, надається необхідна допомога постраждалим мешканцям. Там постійно чергує рятувальна служба, працюють представники юридичного відділу та відділу звернень громадян міської ради, які допомагають людям у належному оформленні документів щодо визначення обсягів збитків та надання необхідної допомоги.

Також, були сильно підтоплені домогосподарства по вулицях Алексєєва, Гонча, Селюка. Рівень води у деяких будинках сягав 1,8 м. За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорія Годуна, значних підтоплень зазнали також деякі комунальні підприємства, 3-я міська поліклініка, бібліотека ім. Короленка.

Начальник міського відділу ДСНСУ в Чернігівській області Петро Дегтяр повідомив, що для ліквідації наслідків цієї аномальної зливи в обласному центрі та надання необхідної допомоги жителям міста були викликані усі можливі сили, у т. ч. служби й караули, які в ці дні відпочивали. За його словами, загалом, 30 червня з 7-ї години ранку до оперативно-координаційної служби надійшло понад 100 дзвінків протягом 20 хвилин. Були також залучені додаткові підрозділи з смт. Куликівка, смт. Ріпки, смт. Седнів, смт. Михайло-Коцюбинський для відкачування води. Зокрема, по вулиці Десняка відкачування води продовжувалося аж до ранку 2 липня. Станом на сьогодні міський відділ ДСНС України в Чернігівській області працює у штатному режимі.

Крім того, у посиленому режимі працювала спеціалізована техніка комунальних служб – трактори-щітки, самоскиди, також очищувати ливневі каналізації вийшли працівники комунальних підприємств міста. Втім, пропускна здатність усіх ливнівок міста не дозволяє справитися з аномальною кількістю води, яка випала протягом однієї години в місті (місячна норма - понад 72 мм). Втім, було зазначено, що після закінчення зливи вся вода зійшла по ливнівках протягом приблизно 1,5 години.

Андрій Черненко, підводячи підсумок спілкування у прямому ефірі, висловив щиру подяку всім службам, які без затримок відгукнулися на заклик про допомогу, всім мешканцям, які також брали участь у ліквідації руйнувань стихії, й усім небайдужим чернігівцям, які надають необхідну допомогу постраждалим.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини