Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:35:29

У Чернігові оштрафували начальника КП за сплату мільйона ЖЕКу по договорам вартістю 100 тисяч

18.06.2018   10:16

Деснянський районний суд Чернігова вирішив накласти 17 тис. грн штрафу на начальника місцевого комунального підприємства «Деснянське» Віктора Пригару за укладені в обхід закупівельних процедур договори, по яких було сплачено 1,02 млн грн за послуги з обробки скарг від споживачів щодо якості утримання будинків. Про це свідчить постанова суду від 7 червня.

Начальника КП «Деснянське» Вітора Пригару судили за порушення ч.1 ст.164-14 КУпАП (Порушення законодавства про закупівлі в результаті укладання договорів без застосування визначених законом процедур).

За матеріалами справи, у період часу з серпня 2016 року по квітень 2018 року, будучи начальником комунального підприємства «Деснянське» Віктор Пригара в обхід конкурсних торгів уклав два договори із КП «ЖЕК-10» щодо послуг з приймання, обробки та контролю за виконанням скарг від споживачів послуг з утримання будинків. Місячна вартість послуг сумарно за обома договорами складала 102 тис. грн, а загальна сума оплати за ними сягнула 1,02 млн грн.

Підсудний у судове засідання не з’явився, натомість був присутній захисник Пригари. Він висловив сумнів у тому, що начальник «Деснянського» може бути суб’єктом даного адміністративного порушення, оскільки є тендерний комітет, який відповідає за процедуру закупівлі. Разом з тим захисник не відповів на питання, чи Пригара виносив питання щодо укладення контрактів на розгляд тендерного комітету – чи розглядалось воно комітетом та чи було ухвалене по ньому рішення.

Також захисник висловив сумнів з приводу того, що протокол про адміністративне правопорушення складала уповноважена на це особа.

На це суд відмітив, що протокол складав заступник начальника відділу контролю у галузі промисловості, енергетики, транспорту та фінансових послуг Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області. Оскільки Кодекс про адмінправопорушення не передбачає подання разом з протоколом доказів повноважень особи, що його склала, тож сумніви захисника у цій частині не є обґрунтованими.

Далі суд констатував, що договори підписані начальником КП «Деснянське», а доводи захисника про «відповідальність членів тендерного комітету» необґрунтовані, оскільки у матеріалах справи відсутні докази існування рішення тендерного комітету про укладення спірних договорів.

Врешті, суд вирішив притягнути Пригару до адміністративної відповідальності та накласти на нього штраф у розмірі 17 тис. грн.

За даними ЄДР, Віктор Пригара керує «Деснянським» з лютого 2016 року. За результатами 2017 року задекларував 188 тис. грн заробітної плати.


http://nashigroshi.org/2018/06/18/u-chernihovi-oshtrafuvaly-nachalnyka-kp-za-splatu-miljona-zheku-po-dohovoram-vartistyu-100-tysyach/

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.