Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:54:38

Відбулося засідання обласної комісії з питань управління водними ресурсами та розвитку водного господарства Чернігівської ОДА

08.06.2018   08:23Агенцiя

7 червня в приміщенні Деснянського БУВР відбулося засідання обласної комісії з питань управління водними ресурсами та розвитку водного господарства Чернігівської облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Юлії Свириденко.

Участь у роботі комісії взяли представники Державної екологічної інспекції України в Чернігівській області, Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА, управління Держгеокадастру у Чернігівській області.

На засіданні були розглянуті такі питання:
1. Наближення водного законодавства України до європейських норм та вимог. Басейновий принцип управління водними ресурсами та розроблення плану управління річковим басейном.
2. Щодо формування Басейнової ради річки Десна
3. Щодо впровадження Дня Десни 8 вересня 2018 року.

По першому питанню доповів заступник начальника Деснянського БУВР. В. Потапенко. Він зазначив, що на сьогодні вже зроблено ряд кроків у напрямку наближення українського водного законодавства до європейського. Так, внесено суттєві зміни до Водного кодексу України, зокрема доповнено водогосподарську термінологію, визначено формування басейнового принципу управління, гідрографічного і водогосподарського районування, тощо. Розроблено та прийнято більше 10 нормативних документів з питань управління водними ресурсами, які наближують законодавство України до європейських норм та вимог.
За інформацією начальника управління Наталья Грудницкая передбачається створення басейнових рад, які будуть мати консультативно-дорадчий статус. Завдяки цим радам будуть реально узгоджуватися інтереси органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій у галузі водних ресурсів у межах річкового басейну.

Склад басейнових рад, відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів від 26.01.2017 №23 «Про затвердження Типового положення про басейнові ради», формується з представників заінтересованих сторін, що здійснюють свою діяльність у межах річкового басейну.

Також було винесено на обговорення пропозиції стосовно започаткувати щорічно 8 вересня Дня Десни, оскільки р. Десна є однією із головних приток річки Дніпро, а водні ресурси басейну відіграють важливу соціальну, культурну та екологічну роль у розвитку Чернігівської та Сумської областей.

Вирішено створити робочу групу по організації проведення Дня Десни.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини