Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:33:29

Посадовцю Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА та посадовцю юридичної особи повідомленно про підозру у вчинення корупційних злочинів

06.06.2018   08:42Агенцiя

Під процесуальним керівництво Чернігівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення ряду кримінальних правопорушення з ознаками корупції під час виконання будівельних робіт по проекту «Реконструкція системи тепло забезпечення Комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради, проведених за результатами, оголошеного лікувальним закладом тендеру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадова особа Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації виконуючи адміністративно-господарські обов’язки, в ході виконання робіт з технічного нагляду, під час огляду та оцінки обсягів, якості фактично виконаних підрядною організації будівельних робіт по об'єкту, їх відповідності  проектно-кошторисній документації,  діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, в інтересах підрядної організації, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, достовірно знаючи про невідповідність обсягів виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній документації, умисно вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості про те, що будівельні роботи виконані в повному обсязі.

Внаслідок вищевказаних дій спричинено тяжкі наслідки державним інтересам, які виразились в спричиненні державі в особі Чернігівської обласної державної адміністрації збитків в розмірі 459 508, 54 грн.

За результатами досудового розслідування посадовцю Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації Чернігівською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.1 ст. 366 КК України, а посадовцю юридичної особи - підрядника повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України.


Довідково: за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, - караються позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Останні новини Чернігівщини

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини