Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:40:06

Сільську медицину Чернігівщини інспектував заступник Міністра охорони здоров’я України

30.05.2018   09:18Агенцiя

Днями заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк ознайомився з рівнем сільської медицини та ходом підписання декларацій з сімейними лікарями в області.

Разом з начальником Управління охорони здоров’я ОДА Петром Гармашем урядовець відвідав районні центри ПМСД у Корюківському та Козелецькому районах, амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селищі Михайло-Коцюбинське та селі Дніпровське, а також ФАП у селі Боровики.

— На практиці кампанія з вибору лікаря показує, що наші очікування навіть перевершені. На Чернігівщині процес наразі йде жвавіше, ніж на початковому етапі. Як не дивно, повільніше підписують декларації в обласному центрі, — зауважив заступник Міністра.

Станом на 24 травня на Чернігівщині укладено вже 125 535 декларацій, втім дані постійно змінюються.

На своїй сторінці у Facebook Павло Ковтонюк відвідини області резюмував так:

«Чернігівщина - це регіон з найбільш рідко заселеними територіями в Україні. Відстані між населеними пунктами тут справді довгі. Тому саме тут можна знайти те, що називається "далеким селом". І ми його знайшли.

Село Дніпровське знаходиться у 58 км від найближчного центру первинної допомоги. У сільській амбулаторії працює один лікар - Олексій Миколайович. Він особливий тим, що є першим лікарем у області, який отримав спеціальність "сімейна медицина" ще у ранні 1990-ті. Він - реально класичний сімейний лікар: вміє практично все. Веде дітей, спостерігає вагітність, уміє навіть робити УЗД.

Амбулаторія у Дніпровському обслуговує саме село та ще 6 хуторів. В один з них - Боровики, на відстані додаткових 12 км від амбулаторії або уже 70 км від ЦПМСД - ми також з'їздили. Боровики знаходяться так близько до кордону Білорусі, що телефон потрапляє у роумінг до білоруського оператора.

Щоб об'їхати усі хутори - а це шлях у 40 кілометрів - у фельдшера є чудовий транспорт - електровелосипед (випробував особисто - крута річ!). А один раз на тиждень у Боровики приїжджає лікар.

А тепер головне: у Дніпровському є комп'ютер, принтер, інтернет (не дуже якісний, але все ж), підключення до електронної системи, і там укладають декларації. На сьогодні їх 340.

Думаю, що такий лікар як Олексій Миколайович без проблем набере максимум декларацій, а можливо і більше. Якраз для таких як він Національною службою здоров'я буде допускатися перевищення ліміту».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини