Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:00:58

Населення Чернігівщини підвищує екологічну свідомість

25.05.2018   09:22Агенцiя

Громадська організація «Центр Доброчин» провела освітній семінар "Разом піклуймось про воду!" для місцевих жителів транскордонних сіл та міст - басейн річки Дніпро – в смт Ріпки Чернігівської області 24 травня.

Захід проходив в рамках проекту THEOREMS-DNIPRO, який направлений на підвищення екологічної свідомості та ефективності комплексного управління транскордонними водними ресурсами річки Дніпро в Чернігівській та Гомельській областях.

Учасники – місцеві жителі, представники влади і бізнесу, а також школярі – активно долучились до обговорення основних джерел забруднення поверхневих та підземних вод, серед яких:
•    скид недостатньо очищених стічних вод до водних об’єктів;
•    змиви зливових (талих) вод без очистки у водні об’єкти;
•    захаращення берегів та водного дзеркала річки сміттям та господарсько-побутовими відходами;
•    розташування об’єктів господарської діяльності та житлової забудови;
•    розорювання земельних ділянок в межах водоохоронних зон та прибережних захисних смуг.

Жваву дискусію викликало обговорення шляхів вирішення цих питань. Це мають бути комплексні рішення, які включають виховання екологічної свідомості, корпоративну соціальну відповідальність бізнесу, пропагування «еко» продуктів та товарів, посилення відповідальності за забруднення, співпраця влади з місцевим населенням, тощо.

Учасники відмітили, що неабиякою перешкодою для поширення екологічної грамотної поведінки є те, що мотиви, які спонукають турбуватись про довкілля, мають конкурувати із нагальними потребами та бажаннями. Ми неохоче визнаємо, що наша особиста поведінка – одна із причин руйнування довкілля, якщо завдані нами збитки не є очевидними. Важливо знати, що очевидними ці збитки стають тоді, коли вже майже неможливо запобігти катастрофі. Ми нарешті повинні усвідомити, що від наявності та стану водних ресурсів залежить якість життя не тільки нашого, а майбутніх поколінь.

Місцеві жителі транскордонних сіл та міст в басейні річки Дніпро проаналізували основні джерела забруднення поверхневих та підземних вод, а також визначили реальні можливості для збереження водних ресурсів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини