Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:52:05

У Чернігові на зупинках громадського транспорту з’являться павільйони уніфікованого зразка

25.05.2018   08:21

24 травня виконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив перелік зупинок громадського транспорту для встановлення зупинкових павільйонів у 2018-2019 роках.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц, таких зупинок громадського транспорту, де будуть встановлені протягом двох років зупинкові павільйони уніфікованого зразка, визначено за 118 адресами.
- В останні дні активно велися дискусії, зокрема, з власниками підприємств, на балансі яких є зупинкові комплекси, і де вони займаються торгівлею своєї продукції. Я хочу повідомити, що зі всіма ними досягнуто порозуміння. Хоча таке порозуміння було досягнуто вже рік чи два тому, коли у нас була чітка домовленість з власниками зупинкових комплексів щодо тенденції по заміні різнокольорових, різноформатних, з різних матеріалів та по площі, які в додаток до всього цього ще й знаходяться в центральній частині міста та біля навчальних закладів. У деяких торгових точках школярам продають алкогольні напої та цигарки - це доведені неодноразові факти.
Загальна тенденція всіх міст України - відмовлятися від таких комплексів, особливо в центральній частині міст. Я наголошую, що місто наразі нічого нікому не нав’язує.
Прохання лише одне: підійти до цього питання з розумінням і водночас знайти якесь спільне рішення та консенсус у частині часу, коли вони будуть прибиратися.
Всі позиції, наголошені мною, зрозумілі всім підприємцям. Хоча з часом деякі з них говорять про те, що вони не чули та не знали про це.
Тобто на сьогоднішній день ми не можемо залишитися єдиним обласним центром, де в центральній частині міста є такі зупинкові комплекси, - зазначив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Він також додав, що на поточний рік із 118 вже погоджені 65 адрес. Крім того, перемовини з підприємцями будуть продовжуватися й можливо додадуться ще близько 15-20 адрес.

Управлінню земельних ресурсів міської ради доручено врахувати дане рішення при підготовці питань на розгляд сесії Чернігівської міської ради.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.