Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:03:31

Онкологи провели надскладну уро-ортопедичну операцію

04.05.2018   17:55Агенцiя

У стінах Чернігівського обласного онкологічного диспансеру у квітні було здійснено ще одну надскладну уро-ортопедичну операцію.

На сьогодні, коли можна говорити про якісь сталі результати, –  у пацієнта спостерігається позитивна динаміка на одужання.
Як розповів завідувач відділення пухлин голови, шиї та грудної клітки Олександр Колотило, до онкодиспансеру було доставлено пацієнта у віці до 60 років, якій жалівся на страшний біль у нозі – людина не могла навіть ступати на неї й ходила з милицями. Під час комплексного дообстеження було виявлено, що ситуація вкрай складна – у хворого виявлено метастатичну пухлину у верхній третині лівого стегна та пухлину в правій нирці, яка взагалі нічим не давала про себе знати. Консиліумом лікарів було прийняте рішення про спільну операцію з  видалення хворої нирки та ендопротезування лівого тазостегнового суглоба. 
За умови, що не з’являться нові метастази, можна говорити про сприятливий прогноз для пацієнта та суттєве покращення якості його життя. Протез має пожиттєву гарантію.
Саме оперативне втручання тривало майже чотири годин. Під час операції були задіяні п’ять хірургів: троє з них займалися ендопротезуванням, двоє – ниркою.
− Такі симультальні операції (тобто коли під час однієї операції виконуються декілька оперативних прийомів на різних органах) – це надскладні операції, вони не так часто трапляються, втім вимагають скоординованої дії й високої командної фаховості – що вкотре й довели фахівці Чернігівського обласного онкологічного диспансеру у співпраці з фахівцями відділення кісткової онкології Донецького НДІ травматології й ортопедії, – зазначив Олександр Колотило.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини