Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 10:39:17

У Чернігівському обласному онкодиспансері вперше протезували коліно

20.04.2018   08:35Агенцiя

Операція з ендопротезування колінного суглоба відбулася вперше в умовах Чернігівського обласного онкологічного диспансеру. Тут 13 квітня 60-річній онкохворій пацієнтці замінили колінний суглоб на штучний ендопротез (імплант).

До співпраці в галузі онкоортопедії до Чернігова було запрошено фахівця з відділення кісткової онкології Донецького НДІ травматології й ортопедії Максима Власенка. Оперативне втручання – вкрай складне.

Адже коліно – складна анатомічна структура, яка складається з декількох кісток. Як розповів завідувач відділення пухлин голови, шиї та грудної клітки Олександр Колотило, хвора майже п’ять років поспіль відчувала страшний больовий синдром, ходила на допоміжних засобах і впродовж останніх двох років жила на знеболювальних препаратах. Обстеження підтвердили, що в жінки прогресує деформуючий артроз колінного суглоба.

Тож пацієнтці й було запропоновано зробити ендопротезування – тим самим покращити якість життя. Сучасні імпланти, виконані з титану або поліетилену, мають термін служби до 20−30 років і дозволяють пацієнтові зберігати нормальну рухову здатність і вести повноцінне життя без обмежень фізичної активності.

«У даному випадку пацієнтці проведено оперативне втручання, під час якого вдалося зберегти всі кісткові структури, прибрати лише головки стегнової та великогомілкової кісток. Кістки були з’єднані спеціальними суглобними трансплантатами – ендопротезами. На той час, коли пацієнтку перевели до палати, вона вже змогла самостійно стояти і робити перші кроки. Наразі триває період реабілітації», – прокоментував Олександр Колотило.


Прес-служба Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації 
   

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини