Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:54:06

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

17.04.2018   09:19Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 16 квітня до 8:00 17 квітня.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 17 небезпечних подій, а саме: 1 випадок загибелі на водних об’єктах, 2 дорожньо-транспортні пригоди та 14 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.


Загибель на водних об’єктах
– 1:

В с. Дрімайлівка Куликівського району по вул. Придеснянській о 19 год. 16 квітня у низовині заповненій повеневими водами (глибина до 2 м) були виявлені тіла двох дітей (мешканців даного населеного пункту): Дусь П.В., 2008 року народження, та Дусь М.В., 2012 року народження. Обставини події та причина  смерті - встановлюються.


Дорожньо-транспортні пригоди – 2 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

- в с. Калюжинці Срібнянського району по вул. Молодіжній близько 10 год.  40 хв. 16 квітня водій мотоцикла не справився з керуванням та впав з мотоцикла, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Срібнянської центральної районної лікарні;

- в м. Чернігові по вулиці Івана Мазепи в районі будинку №2 близько 15 год. 35 хв. 16 квітня водій тролейбуса "ЗИУ-9В" здійснив наїзд на пішохода (поза межами пішохідного переходу). Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської міської лікарні №2.


Пожежі – 14, з них 4 пожежі в житловому секторі, 1 пожежа на об’єкті, 2 пожежі на транспорті  та 7 випадків загоряння на загальній площі 11,82 га.


Інші події – 1:

В м. Чернігові по вул. Савчука, 3 в квартирі №17 о 16 год. 55 хв. 16 квітня відділенням РХЗ АРЧ АРЗ СП управління ДСНС у Чернігівській області було вилучено 4 ємності з ртуттю загальною вагою 200 грамів.

 
Гідрологічна ситуація:

На великих річках області продовжуються підйоми рівнів води весняної повені.

На р. Снов біля м. Сновська 12-14 квітня спостерігалось проходження  піка весняної повені з відміткою 295 см над нулем поста.
На Дніпро біля с. Неданчичі та с. Дніпровське, на р. Десна біля с. Морівськ, на р. Снов біля м. Сновськ та на р. Сейм біля с. Мутин (Сумська обл.) вода на заплаві.


Стан доріг станом на 17 квітня:

- Внаслідок підйому рівня води в р. Снов та переливу ґрунтової дороги між селами Малий Дирчин та Великий Дирчин залишається ускладненим транспортне сполучення з с. Малий Дирчин, Городнянського району (довжина ділянки - 165 м, глибина - 115 см). Сполучення здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності, двох човнів та  через Сновський район.

- Внаслідок підйому рівня води в р. Десна з 10 квітня призупинено функціонування паромної переправи між смт Сосниця та населеними пунктами Пекарівської сільської ради (с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин). Сполучення здійснюється через Коропський район.

- У зв’язку з підтопленням окремих елементів понтонного мосту через р. Десна в напрямку м. Новгород-Сіверський - с. Бирине Новгород-Сіверського району з 14 квітня порушене пряме  автотранспортне сполучення між м. Новгород-Сіверський та с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне Новгород-Сіверського району. Транспортне сполучення можливе через Шосткинський район Сумської області. Для перевезення населення через р. Десна залучено моторний човен та особовий склад управління ДСНС України Чернігівській області. Перевезення човном буде здійснюватись  щоденно з 8 год. до 10 год. та з 16 год. до 18 год.

- Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро з 15 квітня стався перелив ґрунтової дороги в смт Радуль, Ріпкинського району на ділянці 20 м глибиною до 12 см, в результаті чого ускладнене сполучення з провулком Паромним та вулицями: Дніпровська, Новікова, Набережна, Гоголя. На зазначених вулицях проживають 46 чоловік. Підтоплення домогосподарств та будівель немає.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин – 9 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 16 квітня до 20 години 17 квітня очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура по області вночі 8-13º тепла, вдень 18-23º тепла.
По Чернігову температура вночі 9-11º тепла, вдень 20-22º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини