Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:13:18

З 15 квітня розпочався прийом проектів Громадського бюджету м. Чернігова на 2019 рік

16.04.2018   11:02

З 15 квітня розпочався прийом проектів в рамках Програми реалізації громадського бюджету (Бюджету участі) на 2019 рік. Бюджет участі надає можливість жителям міста Чернігова вирішити важливі, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону або навіть міста.

Громадський бюджет втілюється в нашому місті четвертий рік поспіль і має на меті залучення чернігівців до розподілу частини коштів міського бюджету.

Положенням про Громадський бюджет визначено, що на реалізацію пропозицій (проектів) чернігівців, поданих на наступний рік, передбачається 1% власних надходжень міського бюджету м. Чернігова попереднього року. Загальний обсяг коштів, що розподілятимуться на втілення проектів Бюджету участі, які обиратимуть при голосуванні цього року – 14,3 млн грн.

Як і раніше, прийом проектних пропозицій від жителів міста здійснюватиметься відділом звернень громадян міської ради. Але цього року спочатку подання проектів обов’язково треба робити і в електронному вигляді шляхом заповнення електронної заявки в системі «Громадський проект».

Після успішної реєстрації та внесення необхідної інформації про проект його друкований варіант потрібно надати до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 14.00. Телефон для додаткових консультацій (04622) 4-00-45.

Знайти та поспілкуватися з однодумцями, дізнатися про вже реалізовані у нашому місті проекти можна у спільноті соціальної мережі Facebook.

Прийом проектів здійснюватиметься до 31 травня поточного року включно. Після цього пропозиції громадян перевірятимуться фахівцями профільних структурних підрозділів міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект впродовж року). Потім вони будуть направлені на загальноміське голосування, яке проводитиметься восени.

Цьогорічним головним нововведенням є те, що голосування за запропоновані проекти буде тільки електронним. Минулого року цим способом скористалися 70% з тих, хто проголосував. Крім того, тепер кожному дозволено голосувати сумарно за 6 проектів: за 3 малих і 3 великих.

 
Довідково:

У 2015 році Чернігів став першим містом в Україні у впровадженні Громадського бюджету. Тоді проект реалізувався у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD). До реалізації цього проекту в Україні разом з Черніговом готувалися також Черкаси і Полтава.
Зі звітом про проекти Громадського бюджету, які реалізовані у 2017 році, можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради у розділі «Бюджет участі». Презентація цих проектів відбудеться в міській раді у травні.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.