Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:18:35

Упродовж доби вогнеборці ліквідували 29 пожеж, під час яких загинуло 2 людини

12.04.2018   12:59Агенцiя

Упродовж минулої доби підрозділами Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 29 пожеж, з яких 23 - у природних екологічних системах. Внаслідок дії небезпечних продуктів горіння загинуло 2 людини.

11 квітня о 06:30 до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у селі Сираї. На місце події оперативно прибуло три відділення 5-ої Державної пожежно-рятувальної частини смт Козелець. Загоряння о 07:00 було локалізовано та о 08:30 остаточно ліквідовано. Під час гасіння вогнеборці у помешканні виявили тіло 79-річного господаря. Як з'ясувалося, причиною трагедії послужило порушення правил монтажу електромережі будівлі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття будівлі. До гасіння залучалися 6 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки.

Цього ж дня о 13:45 у с. Ярославка Бобровицького району сталася пожежа сухої трави на відкритій території. На місце пригоди за викликом прибуло відділення 15-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Бобровиця. Вогнеборці оперативно ліквідували загоряння, однак серед вигорілого сухостою виявили обгоріле тіло 78-річного мешканця м. Київ. З'ясувалося, чоловік проживав у тещі. В той момент коли по причині спалювання сухої рослинності невідомою особою виникла пожежа, він кинувся її гасити підручними засобами. Ймовірно, чоловік надихався небезпечних продуктів горіння, знепритомнів та помер. По факту пожежі правоохоронним органами проводиться розслідування.

Слід зазначити, що на Чернігівщині з початку квітня внаслідок спалювання громадянами сміття та залишків сухої рослинності виникло 76 загорянь на відкритих територіях та 6 пожеж у житловому секторі громадян. Загальна площа, пройдена вогнем склала майже 140 га.   


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини