Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:03:10

Засідання обласної комісії з вивчення трагічної загибелі дитини на Ніжинщині: висновки та прийняті рішення

07.04.2018   10:20

Підсумкове засідання спеціальної обласної комісії з вивчення обставин загибелі дитини в с. Мильники Ніжинського району відбулося 5 квітня під керівництвом заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Наталії Романової.

У роботі комісії взяли участь керівники Департаменту сім’ї, молоді та спорту, Служби у справах дітей, Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, правоохоронці, а також громадські активісти.

Члени комісії озвучили результати детального вивчення роботи підвідомчих органів та служб, відповідальних за здійснення соціального супроводу та захист прав дітей у сім’ї, в якій сталася трагедія.

Комісія прийняла рішення про проведення службових розслідувань стосовно дій працівників обласних структур, які здійснювали методичне забезпечення відповідних місцевих підрозділів та контроль за їх діяльністю.

Також напрацьовані пропозиції керівництву Ніжинської районної державної адміністрації щодо притягнення до відповідальності всіх дотичних до роботи з сім’єю посадових осіб РДА та соціальних працівників: звільнення із займаних посад начальника служби у справах дітей, директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівця із соціальної роботи, оголошення догани завідувачу сектору сім’ї, молоді та спорту РДА.

Члени комісії також вважають, що голова виконавчого комітету Колісниківської сільської ради та працівники районного відділу поліції проігнорували вимоги законодавства у сфері охорони дитинства та запобігання домашньому насильству. Тож необхідно надати правову оцінку їхнім діям з боку правоохоронних органів.

Окрім цього, комісія ухвалила рішення про активізацію взаємодії служб у справах дітей, соціальних служб, органів охорони здоров’я, освіти, правоохоронних органів, сільських, селищних, міських рад та громадськості щодо реагування на випадки насильства та жорстокого поводження з дітьми, а також посиленні контролю за виконанням цих функцій та методичного забезпечення з боку профільних обласних структур.

Акцент також на розвитку на відповідних територіях послуг патронату над дітьми, мережі прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Наприкінці Наталія Романова наголосила на персональній відповідальності всіх посадових осіб, які здійснюють соціальний захист дітей та підтримку сімей:

– Ми маємо спільно подбати про безпеку та благополуччя кожного маленького жителя Чернігівщини і не допустити повторення подібних трагедій.


За інформацією Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.