Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:29:52

Висновки онкологів: захворюваність на рак у Чернігівській області зросла на 5%

06.04.2018   11:05Агенцiя

Онкологічна служба області 4 квітня підвела підсумки роботи за минулий рік та поставила завдання й окреслила перспективи на рік 2018-й.

Обласний семінар-нарада, у якому взяли участь 65 онкологів, відбувся на базі Чернігівського обласного онкологічного диспансеру.

Захід зібрав фахівців Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, районних та міських лікарів-онкологів, лікарів, що відповідають за надання онкологічної допомоги, та голів протиракових експертних комісій, головних лікарі Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Семінар-нараду організовано відповідно до плану основних організаційних заходів Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА на поточний рік.

Як доповіла заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Віра Федорченко, рак не відступає – за підсумками минулого року  захворюваність населення зросла на 5,1% у порівнянні з роком  2016-м і складає 395,8 на 100 тисяч. Є приріст захворюваності по таких локалізаціях як молочна залоза – 0,1% (67,2), яєчники – 1% (19,8), існує позитивна динаміка щодо зменшення показників захворюваності: –2% (14,7) – на рак шийки матки, –7,9% (36,3) – на рак тіла матки, –41,2 (2,0) – на рак вульви.

Під час семінару-наради онкологи акцентували увагу на сучасному підході до діагностики та лікування. Зокрема, йшлося про раннє виявлення захворювання шляхом профілактичних обстежень та системи первинного обстеження груп клінічно безсимптомних осіб з метою виявлення випадків захворювання – це так званий скринінг.

Профільні лікарі також наголосили на своєчасності надання онкологічної допомоги та дотриманні порядку направлення хворих на консультацію до лікарів поліклінічного відділення.

Актуальним предметом обговорення стало дотримання стандартів надання медичної допомоги при раку нирки, молочної залози, раку крові, ЛОР-органів та ведення тактики лікування пізніх післяопераційних ускладнень в онкологічних хворих.

Широку увагу аудиторії привернула тема терапії променями та напрацювання в цій сфері чернігівських онкологів. Адже вже наприкінці квітня Чернігівський обласний онкологічний диспансер планує запустити в роботу лінійний прискорювач Elekta Infinity – сучасну альтернарнативу застарілому радіотерапевтичному обладнанню та прийняти першого пацієнта, про що зазначив головний лікар цього медзакладу Валерій Зуб.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини