Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:24:48

Обласна влада занепокоєна: проблема ураження хвойних зелених зон верхівковим короїдом набуває масштабів надзвичайної ситуації

06.04.2018   08:14Агенцiя

5 квітня за ініціативи постійої комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин на чолі із Віктором Кияновським, в РЛП «Ялівщина» у Чернігові відбулася виїзна робоча зустріч з метою вивчення вищезгаданої екологічно-небезпечної ситуації.

Як було наголошено, в числі перших забили на сполох про екологічні негаразди у довколишніх з Черніговом лісах і парках члени міської громадської організації «Добровольці». Вони ж звернулися до обласної ради з пропозицією сприяння вирішенню виявленої проблеми та внесли стартові пропозиції стосовно боротьби з верхівковими короїдами, що нищать в основному хвойні деревні породи.

За дорученням керівництва обласної ради, порушене громадськістю, екологами та лісівниками краю питання, було взято на контроль постійної комісії, яка 27 березня поточного року в числі головних у порядку денному свого засідання розглянула і цю наболілу тему.

За результатами обговорення було внесено на розгляд дванадцятої сесії обласної ради сьомого скликання, і затвердженно більшістю народних обранців проект рішення «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів із усунення загрози знищення соснових лісів Чернігівщини внаслідок дії шкідника – верхівкового короїду».

Також у план роботи комії депутати включили і проведення термінової виїзної робочої зустрічі за участі членів постійної комісії та керівних і відповідальних працівників Чернігівської міської ради, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції в Чернігівській області, обласного управління лісового та мисливського господарства, комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради, кафедри екології та охорони природи Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, комунального закладу «РЛП «Ялівщина» та Чернігівської міської громадської організації «Добровольці», представників громадськості та засобів масової інформації.

В ході робочої зустрічі її учасники не лише вивчили та обговорили на місці ситуацію з ураженням верхівковим короїдом хвойних насаджень регіонального лісопарку, але й запланували подальші дії щодо вирішення існуючої наболілої екологічної проблеми. Головне, як було наголошено, порушене питання стосується всієї області, отож наступним необхідно провести маштабний круглий стіл за участі в ньому керівництва області, всіх профільних структурних підрозділів та установ, лісівників, екологів та біологів і, звичайно ж, представників громадськості.

Довідково. За інформацією екологів, на Чернігівщині на сьогодні вже уражено більше 10 тис. га хвойних насаджень області. Масштаби ураження стають помітні вже і в обласному центрі, де у прилеглих соснових лісах, заповідних урочищах та парках висихають тисячі дерев, що потребує надзвичайних та оперативних заходів боротьби з вищезгаданим небезпечним шкідником.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини