Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:58:30

За сприятливих погодних умов дорожники Чернігівщини розпочинають масові роботи з аварійної ліквідації ямковості

02.04.2018   09:26Агенцiя

З 3-го квітня, за прогнозами Украгідрометцентру, на Чернігівщині очікується значне потепління, температура удень близько 10 градусів тепла. Такі погодні умови дають змогу перейти до ремонту дорожнього покриття з використанням гарячих асфальтобетонних сумішей та можливості виконання більших обсягів робіт.

З метою збереження покриття доріг від подальшої руйнації та зменшення вірогідності виникнення аварійних ситуацій, дорожники регіону з 3 квітня 2018 року посиленими темпами проводитимуть роботи з ліквідації аварійної ямковості. Ремонт автомобільних доріг у Чернігівській області на замовлення Служби автомобільних доріг, виконуватиметься підрядним підприємством ДП «Чернігівський облавтодор». Гарячу асфальтобетонну суміш для виконання ремонтних робіт постачатимуть 3 асфальтобетонних заводи: Рівнопілля, Чесноківка, Галка.Зокрема на 03.04.18 планується виконання робіт по ліквідації ямковості гарячим асфальтобетоном на автошляхах:
- М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі  - 4 бригади;
- М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ - 3 бригади;
- Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч - 3 бригади;
- Н-28 Чернігів — Городня — Сеньківка - 1 бригада.

Станом на кінець березня 2018 року 246 тис. м2 автошляхів Чернігівщини вражені ямковістю. Ямковість прогресуюча, оскільки зима та перший місяць весни відзначилися  надмірною вологістю та опадами (сніг, дощ), різкими перепадами температур від плюсової до мінусової. Такі погодні умови руйнівні для асфальтобетонного покриття, знижується його жорсткість - утворюються вибоїни.

З початку 2018 року дорожниками було ліквідовано 2760,6 м2 ямковості на автомобільних дорогах державного значення. Погодні умови дозволяли проводити ліквідацію ямковості здебільшого холодним асфальтобетоном. Холодний асфальт  - дорожньо-будівельний матеріал, призначений для ямкового ремонту доріг та асфальтування невеликих територій. Являє собою суміш мінерального заповнювача (щебеню / гравію, піску, мінерального порошку) та рідкого органічного заповнювача (середньо- або повільно утримуючого нафтового бітуму з модифікуючими добавками або без них).

Служба автомобільних доріг звертається до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, звертати увагу на попереджувальні знаки. Відповідно до п.12.1 ПДР: "Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним".

Ремонтні роботи продовжуватимуться за належних погодних умов і температури повітря. Відповідно до окремого доручення в.о. голови Укравтодору С.Новака від 19.03.18, ліквідація ямковості на автомобільних дорогах міжнародного значення має завершитися до 01.05.2018, національних та регіональних – до 01.06.2018.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини