Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:02:28

Відбувся брифінг напередодні конкурсу "Космічні мандри у майбутнє"

28.03.2018   08:34Агенцiя

27 березня у прес-центрі «Чиста політика» відбувся спільний брифінг громадських організацій «Спілка самаритян України», «Голос батьків», «Міський молодіжний центр «Жменя», «Рада партнерського розвитку» та Остерський будинок творчості дітей та юнацтва.

На заході було розкрито та обговорено наступні теми:
• презентація конкурсу дитячих творчих груп «Космічні мандри у майбутнє», який відбудеться 15 квітня 2018 року для дітей та молоді з Чернігівської області, в тому числі з інвалідністю, віком від 5 до 21 року;
• розвиток дитячого та юнацького творчого потенціалу, культурне і естетичне виховання підростаючого покоління;
• просування принципів інклюзії у суспільстві;
• виставка творчих робіт дітей з особливими потребами, що присвячені дню космонавтики.

«Конкурс такого формату проводиться вперше і має на меті максимально розкрити фантазію дітей шляхом створення малюнку, поробки, сценки, танцю тощо, а спільною для наших організацій ідеєю волонтерського конкурсу є соціальний захист дітей з інвалідністю, наразі йде підготовка до конкурсу чотирьох команд із Чернігова, Ніжина, Остра, Козельця, також виявили бажання взяти участь у конкурсі білоруси, - розповіла член Чернігівського об’єднання Спілки самаритян України та керівник івент агентства FunnyFest Наталія Анісімова, - ми вдячні за підтримку партнерам та обласній владі, а тому плануємо цей конкурс зробити щорічним з перспективою його трансформації у фестиваль, але наразі ми маємо потребу у спонсорській допомозі для організації трансферу та достойного призового фонду і заохочення усіх учасників».

Стосовно питання про можливе запрошення представників авіації було сказано, що зараз проходять перемовини про створення відповідного тематичного відеоряду та запрошення кого-небудь з авіаторів.
- Конкурс передбачає собою участь інклюзивних команд, що переважно складатимуться з дітей із особливими потребами віком від 5 до 21 року та їх друзів, протягом підготовки до якого (і після нього) всі учасники матимуть чудову нагоду розвивати свої дружні стосунки, спілкуватися та пізнавати один одного краще, - зазначила виконуючий директор ГО «Голос батьків» Олена Трубенок, - канва ж конкурсу – це подорож космічної команди на планети далекого всесвіту з іноземними жителями, що дасть змогу учасникам пофантазувати та змалювати свою уяву, проявивши власні основні життєві цінності, способи спілкування та пересування, свої нереалізовані потреби, тобто показати власний ідеальний світ навколо або виділити ті риси, які б вони не хотіли бачити в житті.

«На команди учасників чекають цікаві призи (майстер-класи, поїздки, екскурсії тощо), а їх співпраця продовжиться, ми сподіваємося, і після конкурсу (в тому числі, і для призових зустрічей), - додала пані Олена, - програму ж конкурсу буде анонсовано пізніше, а вже зараз запрошуємо благодійників, меценатів, бізнесменів та усіх небайдужих людей підтримати конкурс».

Пропозицію згадати під час конкурсу видатного вченого космолога Стівена Хокінга, що майже весь свій вік був паралізований і нещодавно пішов з життя, прийняли до уваги та, можливо, спробують назвати його ім’ям заохочувальну відзнаку.

- Це не буде конкурс у чистому вигляді, як змагання, а це буде показ талантів, навичок та вмінь, як дітей з особливими потребами, так і їх друзів та волонтерів, тому не буде переможених, а лише переможці, сам же конкурс згуртує довкола себе 700 глядачів (небайдужих школярів), - зауважила голова ГО «Міський молодіжний центр «Жменя» Регіна Гусак, - також хотілося б подякувати усім нашим партнерам і благодійникам та Міському палацу культури за безкоштовне надання приміщення та технічну підтримку заходу.

«Стосовно кількісного складу, то команда Чернігова складається із 15 учасників – 10 діток з особливими потребами та 5 їх друзів, взагалі ж братимуть участь у конкурсі близько 60 учасників, а усім тим, хто не розуміє, навіщо так часто піднімати тему інклюзивних дітей, хочу сказати, що ми будемо про це говорити доти, доки суспільство не почне сприймати таких дітей на рівні з іншими», - вважає пані Регіна.
- Команда із Остра складатиметься із 5 дітей з особливими потребами та 10 їх друзів, готуємося ми дуже активно, адже цей конкурс для нас новий, нас підтримує Остерський будинок творчості, а на власному прикладі скажу, що моя середня донька з цікавістю сприймає таких діток, що хотілося б чекати і від дорослих, - доповіла громадський діяч та благодійник із Остра Ірина Корнієнко.

«Я б хотіла доповнити колег тим, що всю цю інформацію потрібно доносити до громади, і оскільки наша організація займається просвітницькою діяльністю, то ми хочемо донести до людей відомості про цей конкурс, про його ідею, про підготовку до нього та пост-конкурсний етап, - повідала голова ГО «Рада партнерського розвитку» Альона Лутченко, - будемо тримати зв'язок із ЗМІ, щоб донести до народу, що є такі заходи, що дітей з інвалідністю варто сприймати нарівні з іншими та давати їм можливість для самореалізації».
Отже, запрошуємо усіх не лишатися байдужими та по змозі долучитися до цікавого мрійливого конкурсу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини