Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:38:40

Відбулося відкриття звітної виставки світлин Чернігівського обласного народного аматорського фотоклубу "Чернігів"

21.03.2018   08:12Агенцiя

19 березня в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття звітної виставки світлин Чернігівського обласного народного аматорського фотоклубу "Чернігів".

Організований понад 30 років тому, фотоклуб займається пропагандою фотомистецтва, навчанням та підтримкою аматорів міста й області. Щоденні радості, особливості та красу повсякденності, що ховаються від ока пересічного перехожого, нелегке життя тварин – усі ці миттєвості можуть побачити фотомайстри й показати кожному з нас.
 
Члени фотоклубу постійно беруть участь у міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах і виставках.
 
На підсумковій звітній фотовиставці представлено близько 50 різножанрових робіт – портрети, натюрморти, пейзажі, а також – історичні місця Чернігівщини, красиві морські, міські та гірські ландшафти.
 
Юлія Солонець, директор Обласного центру народної творчості Чернігівської обласної ради зазначила, що кожен митець фотоклубу дивиться на світ своїм особливим поглядом. І щоразу роботи членів клубу вражають новими оригінальними підходами до фотографії як мистецтва.
 
Голова Чернігівського обласного народного аматорського фотоклубу "Чернігів" Микола Дульцев зазначив: "Для кожного з членів клубу фотомистецтво – це безкінечний шлях, що захоплює та веде за собою. Для нас саме життя – це невичерпне джерело натхнення". Запрошуючи молодь поповнювати ряди фотоклубу, він наголосив, що в житті багато прекрасного і варто зупиняти ці чарівні миттєвості та ділитися ними з іншими.
 
Чернігівська поетеса та художниця Тетяна Тимошенко привітала членів фотоклубу з відкриттям чудової виставки й подарувала присутнім емоційні та натхненні вірші.
 
Віктор Величко, чернігівський мистецтвознавець, член Чернігівського обласного народного аматорського фотоклубу "Чернігів", розповів про основні напрями фотомистецтва, що представлені на виставці, та провів гостям заходу імпровізовану екскурсію, яку присутні із задоволенням прослухали.
 
"Фактично, фотоклуб має понад 50-літню історію. Започаткував він свою діяльність ще у 60-ті роки. З того часу в редакції "Деснянської правди" проводилися творчі зустрічі чернігівських фотографів, які спілкувалися та ділилися досвідом. Після деякої перерви в роботі, у 80-ті роки фотоклуб відродився та почав активну діяльність.
 
Серед існуючих на Чернігівщині фотоклубів, саме наш – на сьогодні єдиний, що має високу назву "народний аматорський". Це є своєрідною сходинкою, яка піднімає якість творчості учасників клубу.
 
Від імені всіх учасників фотоклубу хочу висловити велику подяку адміністрації та працівникам відділу мистецтв бібліотеки за активну допомогу в організації та проведенні виставки".
 
Враження молоді від фотовиставки висловила Марина Воскресенська, студентка І курсу Чернігівського базового медичного коледжу: "Мене дуже вразила виставка та гарні світлини. Особливо сподобалося силуетне фото на Валу за свою незвичність та художню оригінальність.
Привертає увагу і натюрморт з лимоном. Кожна світлина по-своєму особлива, відчувається різноплановий та нестандартний підхід майстрів до творчості. Мої друзі, зі свого боку, вподобали гарні краєвиди і пейзажі. Роботи митців надихнули мене, і маю бажання в майбутньому вступити до фотоклубу "Чернігів"!".
 
Виставка стане цікавою для жителів та гостей міста. Кожен з відвідувачів знайде світлину до душі та отримає заряд позитивних емоцій і гарного настрою від перегляду робіт чернігівських фотомайстрів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини