Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:19:33

Профілювання та кейс-менеджмент від служби зайнятості

19.03.2018   08:41Агенцiя

Брак робочих місць, низький рівень заробітної плати, тіньова зайнятість, відтік висококваліфікованих кадрів за кордон, дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили – такі, на жаль, реалії сучасного ринку праці.

За таких умов значною часткою клієнтів служби зайнятості стають недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці групи населення, зокрема, особи передпенсійного віку, жінки з малолітніми дітьми, молодь без досвіду роботи, люди з інвалідністю, колишні ув’язнені, внутрішньо-переміщені особи. Торік таких серед безробітних на Чернігівщині налічувалося до 40%.

На думку директора обласного центру зайнятості Л.Падалки, для  повернення шукачів роботи, в тому числі й з вразливих категорій громадян, до активної зайнятості сьогодні потрібні нові підходи. Власне задля цього служба зайнятості й стала на шлях модернізації, яка передбачає перетворення її на сервісну установу сучасного формату з клієнтоцентрованим підходом до обслуговування безробітних.

На часі застосування принципово нових технологій та методів, спрямованих на запобігання довготривалому безробіттю, зміну філософії надання послуг, розширення спектру заходів взаємодії з безробітним населенням з урахуванням їх індивідуальних характеристик, мотивації та потенціалу до працевлаштування.

- Однією з технологій, яка довела свою ефективність у роботі центрів зайнятості багатьох країн світу, а сьогодні впроваджується в нашій країні, є технологія профілювання, - говорить Л.Падалка. - Вона дозволяє вже на початкових етапах виявляти групи безробітних з високим ризиком довготривалого безробіття та надавати їм послуги, що прискорять їх працевлаштування.

Відтак безробітному гарантовано соціальний супровід  при працевлаштуванні, що здійснюється за підходом кейс-менеджмент. Іншими словами – він не залишиться наодинці зі своїми проблемами, а може розраховувати на тісну взаємодію з фахівцем центру зайнятості і не тільки. Останній допоможе оцінити ситуацію, розробити індивідуальний план роботи, а також за необхідності – залучить інші організації та фахівців до вирішення особистих та соціальних проблем клієнта, які заважають працевлаштуванню. Так, завдяки об’єднанню зусиль шлях до омріяної роботи стане коротшим.

                                                                   

Світлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.