Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:15:17

Жодне звернення щодо захисту прав споживачів в області не залишилося поза увагою

06.03.2018   08:14Агенцiя

На цьому наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен під час прес-брифінгу в облдержадміністрації, на якому поінформував про підсумки роботи за минулий рік та основні завдання на поточний.

Варто зазначити, що у 2017 році до Управління захисту споживачів звернулися понад 900 осіб. Проведено 234 перевірки, з яких 165 стосувалися суб’єктів господарської діяльності та 69 — характеристик продукції.

— Перевірка суб’єкта господарювання здійснюється виключно на підставі обґрунтованої скарги фізичної особи за погодженням центрального регуляторного органу. Для отримання консультації громадянин може зателефонувати на «гарячу лінію» з питань захисту прав споживачів, інформація про яку, зокрема,  розміщена на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, — зазначив Юрій Павлішен.

Очільник управління детально розповів про проведену роботу в галузі ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, у тому числі про випадки спалаху африканської чуми свиней, у сферах карантину та захисту рослин, насінництва та розсадництва, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, а також дослідження рекламоносіїв.

За словами Юрія Павлішена, спеціалісти управління розпочали користуватися інформаційно-телекомунікаційною системою органів доходів і зборів «Єдине вікно». Так, з використанням цієї системи проведений державний санітарно-епідеміологічний контроль за 3445 вантажами.

Розповів посадовець і про оптимізацію лабораторної мережі Чернігівщини, що має закінчитися до 1 червня цього року. Залишиться 8 міжрайонних лабораторій. Наразі ж головне — зберегти кадровий потенціал і мінімізувати соціальні наслідки. При цьому, Юрій Павлішен наголосив, що населення реформування не відчує, адже кадрові зміни не вплинуть на якість роботи лабораторій.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини