Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:34:39

Діти-сироти отримали житло в Чернігові

28.02.2018   10:36Агенцiя

27 лютого ще троє жителів Чернігова з числа сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали ордери та ключі від свого першого – соціального житла.

Сирітство як явище існує в кожній країні, а забезпечення житлом найбільш вразливих категорій громадян – відповідальністю будь-якої спільноти. Турботу про них проявляє й держава – зокрема, у сфері захисту житлових прав.

У 2017 році, ледве не вперше за роки незалежності, відповідно до постанови Кабінету міністрів України, виділено кошти з Державного бюджету на придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам із їх числа.

У свою чергу за спільної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації і Чернігівської міської ради, троє молодих людей отримали ордери на соціальне житлове приміщення і ключі від кімнат.

Відтепер у будинку на вулиці Стрілецькій, 94 проживатимуть: Олександр Ануфрієв, що має інвалідність по зору; студентка Ніжинського держуніверситету ім. М. Гоголя Валерія Тимошенко і курсантка Харківського національного університету внутрішніх справ Сніжана Ткаченко. Цьогоріч дівчата закінчують навчання у вишах.

Привітали молодих людей з цією знаковою подією, зокрема, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко і в. о. першого заступника голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко.

Питання забезпечення дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування житлом поступово розв’язується – минулого року за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету в розмірі 5701,681 тис. грн.. у Сосницькому районі, Козельці та Чернігові придбано п’ять житлових приміщень, що дасть змогу забезпечити соціальним житлом 13 людей.

У бюджет Чернігова було розподілено 5326,560 тис. грн., що дало можливість придбати три квартири у новобудовах, одна з яких уже прийняла новоселів.

У 2018 році на створення дитячих будинків сімейного типу і забезпечення житлом дітей-сиріт із Державного бюджету Чернігівщині виділено субвенцію 16401,3 тис. грн., розподіл якої відбудеться після затвердження Кабміном порядку її надання.

Не стоять осторонь забезпечення житлом дітей-сиріт і місцеві органи влади. Впродовж 2017 року з місцевих бюджетів усіх рівнів у Бахмацькому, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Сновському, Сосницькому районах на придбання 11 житлових приміщень для 12 громадян спрямовано 1103,355 тис. грн., двом особам виділено житло за рахунок власного житлового фонду (м. Новгород-Сіверський), трьом надано допомогу в розмірі 51 тис. грн.. для ремонтних робіт (Бобровицький і Куликівський райони).


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини