Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:48:49

Ігор Вдовенко взяв участь у роботі чергової сесії Сновської міської ради та зустрівся з педагогічною громадою

22.02.2018   10:20

Відбулося пленарне засідання 18 сесії Сновської міської ради сьомого скликання, участь у якому на запрошення депутатського корпусу взяв голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Головував на сесії Сновський міський голова Олександр Медведьов. До участі у пленарному засіданні долучилися голова Сновської районної ради Ніна Кухаренко, секретар Сновської міської ради Наталія Самойлова, а також депутат обласної ради Григорій Божок.

Серед основних питань, внесених на порядок денний, прийняття Стратегії розвитку Сновської ОТГ на 2018-2025 роки, затвердження звіту про виконання бюджету за 2017 рік та внесення змін до рішення «Про міський бюджет на 2018 рік», схвалення цільової довгострокової програми «Мистецька освіта Сновщини» на 2018-2025 роки, розгляд блоку питань, що стосуються розпорядження земельними ресурсами, ефективного розпорядження об’єктами комунальної власності, надання дозволів на списання та прийняття у комунальну власність майна тощо.

Варто зазначити, участь у роботі сесії очільника представницького органу Чернігівщини обумовлена зверненням місцевої громади щодо передачі ДП «Щорсрайагролісгосп» КП «Чернігівоблагроліс» обласної ради до спільної власності Сновської міської ОТГ для забезпечення її сталого економічного та соціального розвитку.

У відповідному рішенні сесії Сновської міської ради йдеться про те, що самодостатність громади визначається наповнюваністю місцевого бюджету, який в першу чергу формується за рахунок місцевих податків та зборів. Таким чином, кожне підприємство, яке знаходиться на території громади, відіграє важливе значення в процесі життєдіяльності всієї ОТГ.

Ігор Вдовенко, коментуючи позицію Сновської міської ради, зауважив, що невід’ємною складовою забезпечення сталого розвитку громади є повноваження і реальні можливості розпоряджатися місцевими ресурсами, зокрема земельними та лісовими. Про це, зокрема, йшла мова під час нещодавньої зустрічі голови обласної ради із керівництвом Сновської ОТГ та Сновського району.

-  Поки на законодавчому рівні це питання остаточно не врегульовано вихід із ситуації, що склалась, вбачаю тому, щоб спрямувати відрахування 15% від чистого прибутку дочірніх підприємств КП «Чернігівоблагроліс», які наразі надходять до обласного бюджету, до відповідних бюджетів ОТГ за місцем їх юридичної реєстрації. На сьогодні це ті реальні кроки, які ми можемо здійснити у межах чинного правового поля і положень Бюджетного кодексу для того, щоб сприяти розвитку наших громад, - підкреслив Ігор Вдовенко.

Крім того, цього ж дня голова обласної ради зустрівся із педагогічними колективами навчальних закладів Сновська. Серед іншого освітян громади хвилювали питання фінансування галузі у 2018 році, особливості нарахування та виплати надбавок до посадового окладу педагогам, актуальні проблеми забезпечення харчування дітей, а також проведення ремонтних робіт у закладах освіти. Ігор Вдовенко запевнив земляків, що не стоятиме осторонь вирішення озвучених проблемних питань у сфері освіти і триматиме під особистим контролем їх вирішення в інтересах педагогічних та учнівських колективів.


Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини