Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 07:58:25

Ніжинські лісівники озброїлись технологіями

19.02.2018   07:20

В ногу з технологіями! Керівництво державного підприємства «Ніжинське лісове господарство» прийняло рішення забезпечити усіх майстрів лісу персональними GPS-трекерами.

На думку директора підприємства Юрія Болоховця, така інновація дасть змогу краще контролювати лісові квартали господарства, площа якого складає 47,5 тисяч гектарів і охоплює п’ять адміністративних районів Чернігівщини.

«Ці пристрої  вплинуть на посилення безпеки працівників, адже не секрет, що останнім часом збільшилися випадки нападу на працівників лісової охорони, - пояснює рішення впровадження інновації директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець. – Крім того переваги GPS-трекерів полягають в тому, що з їх допомогою можна відслідковувати фактичний обхід працівником відповідної ділянки лісу, більш детально та оперативно проводити планування завдань майстрів лісу, здійснювати контроль за лісовою охороною, виконанням посадових обов’язків щодо охорони та захисту лісу, а також миттєво реагувати на ситуацію, що може скластися».

Забезпечення GPS-трекерами майстрів лісу – це другий етап впровадження інновацій. На першому етапі подібне GPS-обладнання було встановлене на всіх службових автомобілях підрозділів.

«Встановлення обладнання на автомобілях показало свою ефективність та надало можливість відслідковувати цільове використання транспорту, - каже директор лісового господарства, - а також поліпшило виконання поставлених завдань та оптимізувало патрулювання лісових масивів підприємства».

Відтак за допомогою спеціальної програми, яку встановлять на персональні комп’ютери в кожному з підрозділів, керівник підрозділу матиме змогу моніторити рух у режимі «реального часу», визначати місцезнаходження кожного майстра лісу, місця та тривалості зупинок/стоянок, а також обліковувати накопичені дані.

 
За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини