Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:23:20

Села Козелецької громади стають світлішими, а значить безпечнішими та комфортнішими

31.01.2018   08:49Агенцiя

Часто, критикуючи реформу децентралізації, люди кажуть: «От об'єднаємося і всі гроші підуть на центральну садибу, а села, як були занедбані, так і залишаться». Але громади Чернігівської області доводять: ця теза є міфом і вигадкою.

Наприклад, у Козелецькій громаді лише за останні місяці зробили освітлення центральних вулиць у селах, де про ліхтарі та вуличне освітлення вже навіть і не мріяли.

На початку січня 2018 року відбулося відкриття ліній освітлення вулиць Миру і Шевченка у селі Омелянів. Виконуюча обов’язки староста Омелянівського округу Раїса Шиян розповідає, що вулиці були темними мабуть ще з часів проголошення незалежності. І люди вже звикли жити за таких умов. А тепер після об’єднання – все змінюється. Люди відчули турботу про себе, свою безпеку. У Омелянові провели освітлення двох центральних вулиць, загальною протяжністю 1 км. Найближчим часом будуть встановлені ліхтарі у селі Привітне цього ж старостинського округу.

У селі Булахів ліхтарі встановлені на вулицях Ватутіна та Шевченка, а загальна протяжність ліній становить 1,5 км. Освітлені школа, поштове відділення, сільська лікарська амбулаторія, магазин, будинок культури, а також місце, де стоїть пам’ятник Невідомому солдату. «Нам дуже подобається, наскільки яскраво світять ліхтарі, – говорить житель села Віктор Сікун, – навіть краще ніж в інших селах. Я особисто об’їздив декілька з них, щоб можна було порівняти».

За словами Валерія Уса, старости Стависького округу, ведеться постійна системна робота по заміні ліхтарів вуличного освітлення у селах Козелецької громади. Для освітлення вулиць у селі Ставиське закуплено 67 ліхтарів, з них 40 уже замінено, практично профінансовано підключення ще 27. В планах закуповувати і міняти ліхтарі в селі Блудше.

Звичайно, що на цьому кроки по ремонту ліхтарів та встановленню освітлення у селах Козелецької громади не завершується. У планах зробити так, щоб всі вулиці були світлими, дороги зручними, а життя комфортним.

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини