Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:56:51

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

30.01.2018   09:38Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 29 січня до 8:00 30 січня.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме:  1 дорожньо-транспортну пригоду, 3 пожежі та 1 іншу подію. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.


Стан доріг:


- Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювали 141 одиниця техніки та 182 працівника від ДП «Чернігівський облавтодор».

- Для допомоги власникам автотранспортних засобів щодо вивільнення їх зі снігових заметів та забезпечення руху транспорту зареєстровано 16 випадків залучення техніки та особового складу підрозділів управління ДСНС України у Чернігівської області;

- В смт Радуль Ріпкинського району внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро та   р. Сож станом на 6 год. 30 січня (за інформацією Чернігівського центру гідрометеорології) рівень води не змінився та становить 552 см над нулем поста. Підтоплень приватних садиб не зареєстровано. Залишається ускладненим сполучення з вулицями: Новікова, Дніпровська, Набережна, Гоголя та провулком Паромним.


Інформація щодо ліквідації аварійної ситуації на каналізаційному колекторі у м. Прилуки
:

Протягом 29 січня вживались заходи щодо ліквідації наслідків аварії на каналізаційному колекторі в м. Прилуки. Водовідведення в місті забезпечується роботою глибинних насосів по двох резервних каналізаційних лініях діаметром 100 мм.  Водопостачання здійснюється у відповідності до регламенту.
Вирішується питання щодо визначення будівельної компанії, яка буде проводити ремонтні роботи на пошкодженому колекторі.


Дорожньо-транспортні пригоди
– 1 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

- в м. Чернігові по Проспекту Перемоги біля будинку №41 о 7 год. 35 хв. 29 січня водій невстановленого транспортного засобу здійснив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину дороги в межах нерегульованого пішохідного переходу. Внаслідок пригоди пішохід отримав  тілесні ушкодження, був доставлений до Чернігівської міської лікарні № 2 та після надання медичної допомоги відпущений додому.


Пожежі в житловому секторі
– 3.


Інші події
– 1:

Протягом доби до пристосованих пунктах обігріву, улаштованих на території області, звернулося за допомогою 4 особи.
З початку роботи пунктів обігріву з 16 січня  надано допомогу 68 особам.
Загиблих від переохолодження немає.
До пунктів обігріву облаштованих У ДСНС України у Чернігівській області звернулося всього 5550 осіб.


Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Штормове попередження:


Вдень 30 січня та вночі 31 січня по м. Чернігову та області очікується посилення західного вітру до 15-20 м/с.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 29 січня до 20 години 30 січня очікується хмарна погода  з проясненнями, часом дощ з мокрим снігом, місцями слабка ожеледь, слабке налипання мокрого снігу, на дорогах подекуди ожеледиця, вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер західний 7-12 м/с, вдень пориви до 15-20 м/с. Температура по області вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень 1-6º тепла.
По Чернігову часом дощ з мокрим снігом, слабка ожеледь, слабке налипання мокрого снігу, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі 0-2º тепла, вдень 3-5º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини