Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:18:10

В обласній раді розглядалися проблемні земельні питання жителів Пакульської сільської громади

24.01.2018   10:14

23 січня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зустрівся з представниками колективу заявників Пакульської територіальної громади Чернігівського району, які написали Звернення до обласного органу представницької влади стосовно врегулювання земельних питань на теренах місцевої сільської ради.

А справа в тому, що й по сьогодні 34 підписанти даного Звернення через бюрократичні та інші перепони не можуть вирішити проблемні питання з оформлення прав на земельні ділянки (земельні паї), які повинні отримати жителі громади із земель колишнього КСП «Полісся» (с.Пакуль). І,зокрема це стосується питання отримання витягів із протоколу розподілу земельних часток (паїв) серед членів (спадкоємців членів) колишнього колективного підприємства тощо. Як результат, люди не можуть оформити право власності на земельні ділянки, передати паї в обробіток та отримувати за це орендну плату.

Отож з метою винайдення шляхів врегулювання порушеного питання перший заступник голови обласної ради запросив на зустріч із представниками заявників начальника Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Надію Чіпак, голову Чернігівської районної ради Олександра Ларченка, Пакульського сільського голову Ларису Ковальчук, відповідальних працівників структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради.

В ході сьогоднішньої зустрічі були заслухані всі заінтересовані сторони, обговорені основні аспекти  та  шляхи вирішення порушеної проблеми.

Зокрема, представники від колективу заявників звернули увагу на неможливість отримання витягів із протоколів жеребкування серед власників земельних часток (паїв) в Пакульській сільській раді (за фактичної відсутності в сільській раді матеріалів паювання-проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) та матеріалів розподілу паїв серед членів колишнього КСП «Полісся»).

За інформацією заявників та представників сільської ради, ТОВ «Біокарт-Агро» з 2014 року обробляє сільськогосподарські угіддя на території громади без сплати коштів за їх використання до бюджету сільської ради. Є також питання узаконення орендних відносин щодо не витребуваних земель та земель запасу на території сільської ради іншими сільгосппідприємствами.

За вищезазначеної ситуації громадяни протягом кількох років не можуть оформити право власності на земельні ділянки відповідно до сертифікатів на право власності на земельні частки (паї) та розпорядитися нею: передати в оренду або виділити в натурі (на місцевості) та приєднати до особистого селянського господарства.

Підбиваючи підсумки робочої зустрічі, Валентин Мельничук наголосив на тому, що порушені у Зверненні громадян проблеми вимагають невідкладного вирішення за участі місцевої  виконавчої влади та правоохоронних органів. Для цього, зазначив керівник, від обласної ради негайно будуть направленні депутатські звернення до обласної прокуратури та Чернігівської районної держадміністрації, які згідно з діючим законодавством, в термін, передбачений статтею 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», повинні вжити відповідних заходів реагування щодо забезпечення ефективного та раціонального використання земель і реалізації громадянами прав власності на землю на території Пакульської сільської ради відповідно до земельного законодавства.

Чергова робоча зустріч з порушених питань, як було зазначено, відбудеться на початку наступного місяця.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.