Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:58:01

Поліція розкрила два факти незаконної порубки лісу

23.01.2018   11:58

Затримані поліцією нищівники природи неабияк «механізували» процес вирубки, використавши електропилу, бензогенератор і автівки.

22 січня до поліції звернулися представники «Державної лісової охорони», які повідомили про виявлення незаконної порубки дубів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. По слідах автомобіля ймовірних зловмисників правоохоронці дійшли до господарства місцевого жителя, де чулися звуки пилки.

Як повідомив начальник Чернігівського відділення поліції Роман Матвійчук, в ході проведення санкціонованого обшуку з господарства було виявлено та вилучено автомобіль «УАЗ-3303», два двометрових дубових стовбури та пилку.
Того ж дня біля іншого села в Чернігівському районі лісоохоронці затримали порушника, який незаконно вирубував дерева. Прибула на місце правопорушення слідчо-оперативна група ідентифікувала лиходія як мешканця Київського області. Він здійснив незаконну порубку дерев. З місця пригоди вилучено легковик «ВАЗ-2121», саморобний незареєстрований причіп до автомобіля, електропилу, бензогенератор, шість триметрових колод вільхи, які були завантажені в причіп та призначалися для розпилу на дошки.

Зловмисник у скоєному зізнався та надав правдиві свідчення. Вилучена деревина, транспортні засоби та знаряддя злочину вилучені та доставлені до Чернігівського відділення поліції.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) - карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.