Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:18:14

У Менській, Сновській та Михайло-Коцюбинській громаді розпочинається громадське обговорення проектів Стратегій розвитку

20.01.2018   09:26Агенцiя

У вересні 2017 року команда Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно з трьома громадами – Михайло-Коцюбинською, Сновською та Менською – почала працювати над розробкою їх Стратегій розвитку.

Як зазначають експерти Центру Стратегія розвитку ОТГ є одним із найважливіших документів, який визначає напрям руху громади, її пріоритети, враховує внутрішній та зовнішній потенціал, слабкі і сильні сторони.

В результаті роботи над стратегічним планом громада отримала певну «дорожню карту розвитку» з визначеним набором стратегічних цілей і технічних завдань. При розробці Стратегії розвитку громади були враховані пропозиції, думки, бачення розвитку всього населення.

Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, пояснює: «В результаті роботи були напрацьовані стратегії спільно з усією громадою, документ відображає думку громади, а не експерта. Рівень розуміння, прагнення і цілі, які ставить перед собою сама громада. Стратегічний план розвитку громади до 2024 року не повинен бути ідеальним, він має бути зрозумілим для людей і тільки тоді він буде реальним».

19 січня Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування передав на громадське обговорення проекти Стратегії розвитку Менської, Михайло-Коцюбинської та Сновської громад.

«Документ, що створювався за партисипативною методикою за сприяння Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, відображає наявний стан та прагнення громади до змін, формулює бачення майбутнього, водночас містить реальні механізми його досягнення. Поява проекту Стратегії – результат великої роботи, що тривала кілька місяців та вимагала чималих зусиль, причому – добровільних, заради нової спільноти», - підкреслила Ирина Кудрік, директор Чернігівського ЦРМС.

Додамо, що кожна громада для себе серед стратегічних цілей визначила ті, які забезпечать комфортне, безпечне та економічно розвинуте середовище для кожного жителя.
 

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.