Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:14:25

На "швидкій" практично все готове для введення в дію єдиної оперативної диспетчерської служби

20.01.2018   09:12Агенцiя

Передбачається, що вона не тільки значно спростить процес виклику бригади, а повідомлятиме диспетчерам, де у даний момент на території області знаходиться той або інший автомобіль.

Передбачається, що протягом першого кварталу року єдина диспетчерська КЛПЗ «Чернігівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» запрацює на повну потужність. 17 січня з роботами з облаштування диспетчерської ознайомився голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Якщо зараз в КЛПЗ «Чернігівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» позмінно працюють кілька диспетчерів, то новації, передбачені удосконаленням роботи «швидкої», збільшать їхню кількість до десяти у кожній зміні. І це необхідність, адже розширюються можливості з прийому викликів та передачі їх бригадам.

Незабаром диспетчери матимуть окреме робоче місце, обладнане комп’ютером, приєднаним до загальнообласної оперативної мережі. Крім того, у єдиній диспетчерській працюватиме великий електронний екран, де буде вказано місцезнаходження бригад у будь-якому місці Чернігівщини. Передбачається, що нова техніка (яка вже встановлена в окремому залі) значно спростить контроль за рухом  автомобілів «швидкої», дозволить оперативно передавати інформацію та консультувати громадян. Для цього у змінах працюватимуть лікарі-консультанти, які надаватимуть поради людям.

Роботи з облаштування диспетчерської почалися кілька років тому і ось вже протягом першого кварталу року вона буде введена в дію. Як розповідає начальник  Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш: «Майже 10 мільйонів використано на обладнання. За ці кошти ми відремонтували приміщення, в 2017-му році 9 мільйонів було використано на обладнання, а також на комплектування, GPS-трекери. Нині відбувається калібровка обладнання та навчання персоналу. Загалом використовувалися кошти державного фонду регіонального розвитку та субвенція із державного бюджету».

Директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Даниленко пояснюючи, як на екрані відображатимуться виклики від громадян, зазначив: «Всі виклики від громадян відображаються на великому екрані та комп’ютері на диспетчерському столі. Йде визначення характеру виклику, екстрений він чи не екстрений, з’являються «підказки» по класифікатору хвороб. Диспетчер бачить, звідки йде дзвінок, а також де знаходиться бригада і найближчу з них направляє за викликом. Над викликом працюють диспетчер виклику та диспетчер напрямку».

Таким чином диспетчер матиме зв’язок із будь-яким автомобілем не тільки за допомогою загальної комп’ютерної системи, а і GPS - комунікатора та електронного планшету. Під час виклику від громадян на екранах висвітлюватиметься номер телефону, якій у подальшому буде введено у базу даних, що згодом спростить визначення скарг і можливі дії бригади з лікування пацієнта.

«Враження від оперативної диспетчерської в мене дуже хороше, – наголошує голова облдержадміністрації Валерій Куліч. – Приємно, що тут працюватимуть 50 спеціалістів, а це робочі місця. У чому переваги цієї системи? До цього система швидкої меддопомоги була у місті окремо, а в районі – окремо. Ця ж диспетчерська дає можливість закрити питання цього плану в області, адже сюди буде виведено всі виклики і рух кожного автомобіля буде фіксуватися. Вважаю, що у цьому напрямку ми зробили «прорив». Результати роботи і якість обладнання дуже і дуже хороші».

Отже, нове обладнання удосконалить роботу працівників обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Крім того, передбачається, що воно скоротить час приїду бригади до пацієнта, якому достатньо для цього набрати незмінний номер «103».


Прес-служба Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини