Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:36:01

"Навчання, організоване Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування допомагає краще організувати роботу раду громади", - вважають учасники семінару у Городнянській ОТГ

18.01.2018   08:05

17 січня у Городнянській міській раді відбувся семінар на тему: «Організація роботи ради ОТГ після перших виборів». Організатор навчання – Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Участь у семінарі взяли представники Городнянської міської та районної рад, депутати новоствореної громади, члени виконавчого комітету.
Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування в рамках своєї діяльності надає громадам та органам місцевого самоврядування інформаційну, методичну та експертну підтримку задля розвитку сільських територій та впровадження реформи децентралізації. Основне завдання, яке ставить перед собою Програма «U-LEAD з Європою» – це посилення спроможностей громад на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою впровадження реформ регіональної політики та децентралізації.

Особлива увага під час навчання була приділена питанням організації діяльності ради та постійних депутатських комісій, формування виконавчого комітету та структури громади, кадрової реорганізації та передачі бюджетних установ та закладів, їх майна до комунальної власності, а також першочергових заходів ОТГ для забезпечення сталого бюджетного процесу.
Щодо важливості інвентаризації майна та ресурсів наголосила радник з питань децентралізації Чернігівського ЦРМС Людмила Чабак: «Треба провести облік всього того, що має громада: земля, майно, інфраструктурні об’єкти. Це потрібно зробити для того, щоб розуміти чим Ви розпоряджаєтеся та якими ресурсами володієте».

Найбільш жваву дискусію викликали кадрові питання: попередження про звільнення, переведення на іншу посаду або зміну умову праці, службову перевірку тощо.

Радник з питань фінансів Олександр Мельник наголосив на тому, що створення громади – це в першу чергу можливість для громади залучати фінансові ресурси та більш ефективно і раціонально їх використовувати. Також він підкреслив доцільність та необхідність створення фінансового відділу. «В першу чергу, створення цього підрозділу «розвантажить» голову громади, який є фігурою політичною і якщо займатиметься ще і фінансами, то може зазнати тиску з боку опонентів або прихильників. А по-друге, фінансовий відділ – це стабілізаційний орган, який має працювати, не зважаючи ні на які перешкоди», - зазначив експерт.

Депутат новообраної Городнянської міської ради Олена Яцечко наприкінці семінару поділилася враженнями: «Такі навчальні заходи дуже потрібні, адже інформація подається структурована, чітка та зрозуміла. І головне саме та, яка потрібна в даний момент, і відповідає потребам аудиторії. Нас обрали депутатами, але ж автоматично знання не з’являться. Треба вчитися і вчити».

Зазначимо, що аналогічні тематичні семінари з організації роботи громади після перших виборів проводяться командою Чернігівського ЦРМС і у інших громадах області: Варвинській, Височанській та Линовицькій. 
 

Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини