Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:21:04

Ніжинські лісівники успішно завершили рік

16.01.2018   14:49Агенцiя

2018 рік державне підприємство «Ніжинське лісове господарство» розпочинає без боргів та з прибутками. Минулий, 2017-й рік був вдалим для ніжинських лісівників. На підприємстві виготовили продукції на загальну суму майже 100 мільйонів гривень.

У порівнянні з минулим роком, показники виробництва зросли на 22%. Незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, господарство демонструє стабільну динаміку промислового росту.
 
Ніжинське лісове господарство – одне з небагатьох в області, що спеціалізується на глибокій переробці заготовленої деревини. Наприклад, у Мрині виготовляють дубовий паркет та заготовки для нього. Продукцію Мринського паркетного цеху високо цінують в Італії, Угорщині, Македонії, Польщі, Естонії, Сербії, Сінгапурі, Китаї. В цеху переробки деревини працює 40 спеціалістів. Всі вони мають достойні заробітні плати та повний соціальний пакет.

За словами директора ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрія Болоховця, підприємство має  в рази вищу середню заробітну плату працівників ніж в  регіоні.

Експорт – важлива складова у економіці господарства. «Цього року підприємство експортувало власної продукції на загальну суму 12,9 мільйонів гривень, - уточнює директор Ніжинського лісового господарства.

Сьогодні лісгоспу доводиться працювати у непростих економічних умовах. Вже з перших днів нового року суттєво підвищились ціни на енергоносії -10%, паливно-мастильні матеріали -  16%, особливо потрібно відмітити зростання податку за використання лісових ресурсів - 16,8 %. Сплата цього податку  на 55 % спрямована до бюджетів сільських рад , що на сьогоднішній день є  значною підтримкою для села.

Нажаль зростання ціноутворюючих факторів впливає на вартість продукції та економіку лісового господарства в цілому. Разом з тим, у таких нелегких умовах, Ніжинське лісове господарство залишається одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств регіону. Так, у 2017 році загалом сплачено податків до бюджетів усіх рівнів на суму 35 мільйонів 525 тисяч гривень. Чи варто нагадувати, що вчасно сплачені податки – це гарантія стабільності в регіоні та в країні в цілому?

 
За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.