Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:50:50

Онкогінекологи отримали найвище професійне визнання – членство в CEEGOG

15.01.2018   07:40Агенцiя

Чернігівський обласний онкологічний диспансер став дійсним членом CEEGOG (Central and Eastern European Gynecologic Oncology Group).

Це асоціація онкогінекологів Центральної та Східної Європи. Профільна організація здійснює забезпечення активної підтримки онкогінекологічних досліджень та сприяє медичному прогресу у профілактиці, діагностиці та лікуванні пацієнтів зі злоякісними пухлинами.

CEEGOG веде активну участь у підвищенні експертизи та наукових знань своїх членів, що, таким чином, покращує можливості лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

Асоціація ініціює та підтримує контакти між експертами й експертними робочими місцями, що беруть участь в онкогінекологічних дослідженнях, тим самим сприяє підвищенню якості онкогінекологічної допомоги в регіоні Центральної та Східної Європи.

CEEGOG також надає активну адміністративну та організаційну підтримку своїм членам в організації проведення онкогінекологічних клінічних досліджень.

Як прокоментував такий потужний крок головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, кандидат медичних наук, член Європейської та Міжнародної асоціацій гінекологічних онкологів,заслужений лікар України Валерій Зуб, рішення щодо членства приймалося експертною групою асоціації під час міжнародної конференції «Організація клінічних випробувань у країнах Східної та Центральної Європи», яка відбулася у грудні минулого року в Празі (Чехія) і де свої напрацювання представила делегація гінекологів-онкологів нашого диспансеру.

Вихід онкодиспансеру на європейський рівень і отримання такого високого статусу – найбільша перемога онкодиспансеру у 2017 році. Медичний заклад йшов довгі роки до такого визнання, за яким стоїть титанічна праця нашого колективу, його бажання опановувати нові знання, сучасні технології, підвищувати свій фаховий рівень заради порятунку людини, – говорить керівник онкодиспансеру.

Як зазначив лікар-онкогінеколог, завідувач гінекологічного відділення Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, кандидат медичних наук, член Європейської та Міжнародної асоціацій гінекологічних онкологів, координатор проекту Юрій Шень, до експертної групи Асоціації входять вісім країн світу, серед яких й Україна. Нашу державу представляють Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, Харьківський обласний клінічний онкоцентр, Київський приватний заклад – лікарня ізраїльської онкології LISOD, а відтепер – і Чернігівський обласний онкологічний диспансер.

Зі слів куратора проекту, лікаря-інтерна Чернігівского обласного онкологічного диспансеру Олександра Зуба, головними критеріями відбору до членства стали кількість і складність здійснених оперативних втручань, рівень післяопераційних ускладнень, фаховість кадрового потенціалу, наявність сучасної матеріально-технічної бази, використання прогресивних методик лікування та їхня доступність для пацієнта.

Чернігівський обласний онкологічний диспансер показав найвищий показник із числа виконання найскладніших операцій з лапароскопічним доступом і відзначений за високий рівень надання хіміотерапевтичного та променевого лікування.

Окрім Чернігівського онкодиспансеру, про свій намір стати членами CEEGOG заявили три медичні онкологічні заклади Білорусі та один – Хорватії.
 

КЛПЗ "Чернігівський обласний онкологічний диспансер"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини