Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:25:29

Менщина впроваджує сортування сміття

08.01.2018   10:16

З 2015 року в Менському районі діє програма «Поводження з твердими побутовими відходами», яку ініціювало комунальне підприємство «Менарайкомунпослуга» місцевої районної ради. Основна мета програми – видалення сміття шляхом встановлення контейнерів під полімери та скло.

– Перші контейнери були встановлені в райцентрі біля п’ятиповерхівок у 2015 році. Після цього до нас почали звертатися депутати міської та районної рад, підтримали нашу ідею. Тоді були облаштовані контейнери в Мені, Киселівці, Дягові, Макошине. Цю програму підтримав Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, – розповідає директор КП «Менарайкомунпослуга» Валерій Квашук.

Далі була розроблена програма для встановлення контейнерів у інших населених пунктах. Крім того, з обласного фонду навколишнього природного середовища, розпорядником якого є Департамент екології та природних ресурсів ОДА, минулоріч виділено 190 тисяч гривень для облаштування місць роздільного збору твердих побутових відходів у населених пунктах Менщини.

Наразі в районі встановлено 33 бетонні майданчики, 65 контейнерів під полімери і 65 під скло. Також проводиться сортування та пресування сміття.

Упродовж 2016-2017 років до Чернігова на переробку з Менського району вивезено понад 14 тонн склобою, майже 10 тонн макулатури, біля 5 тонн пет-пляшок (127 тисяч штук), 807 кілограми поліетилену та 300 кілограмів пляшок з-під хімії.

Те сміття, що не підлягає переробці, вивозиться на полігон поблизу села Покровського.


За матеріалами інтернет-видання «Менщина»

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.