Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:49:04

Напередодні Новорічних свят поліція проводить операцію "Ялинка"

26.12.2017   16:09Агенцiя

Мета комплексу профілактичних заходів – недопущення незаконного вирубування хвойних насаджень у передноворічний період.

Більшість мешканців області проблему придбання ялинки чи сосни вирішує просто - відвідують ялинковий ринок. Але, як показує практика, не перевелися ще на Придесенні добродії, які беруть сокиру та йдуть до лісу. То ж для тих, хто в такий спосіб хоче прикрасити на Новий рік свою оселю, слід зазначити, що в області в грудні 2017 року поліцією спільно з працівниками лісового господарства проводяться оперативно-профілактичні заходи «Ялинка» щодо попередження та виявлення незаконних порубок хвойних дерев.

Перед новорічними святами почастішали випадки крадіжки молодих хвойних дерев. Як повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, це і стало передумовою для рейдів лісами області.

В ході проведення вказаних заходів відпрацьовуються лісові масиви, стихійні ринки, території мікрорайонів міст та інших місць стихійної торгівлі з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, що порушують чинне законодавство в частині порубки та незаконної реалізації хвойних дерев.

Згідно кодексу України “Про адміністративні правопорушення” за незаконну порубку лісових культур (стаття 65 КУпАП) порушникам загрожує сплата штрафу в розмірі від 85 до 170 гривень, за знищення або пошкодження підросту в лісах (статті 66 КУпАП) тягне за собою штраф в розмірі від 17 до 51 гривень. Окрім цього порушникам доведеться сплатити ще і збитки, завдані лісогосподарським суб’єктам. Згідно з законодавством, ця сума є більшою за сам штраф – за ялинку або сосну до 10 сантиметрів у діаметрі доведеться заплатити майже 400 гривень.

В Борзнянському, Корюківському, Ніжинському, Козелецькому, Бобровицькому, Чернігівському та Ріпкинському районах області поліція вже вилучила десятки незаконно зрубаних ялинок і сосен, на порушників складені адміністративні протоколи.

При нанесенні значних збитків лісовому господарству та у випадках знищення декоративних хвойних насаджень в місцях розташування меморіальних та історичних комплексів порушникам загрожує і кримінальна відповідальність. Тож пам’ятайте, що піддавшись на спокусу мати безкоштовну ялинку чи заробити якісь кошти на цьому, ви можете втратити значно більшу суму та зіпсувати Новорічне свято як собі, так і рідним.

Поліція області на період Новорічних і Різдвяних свят буде працювати в посиленому режимі. На цей період заплановано проведення ряду профілактичних заходів, спрямованих на забезпечення нормального відпочинку громадян, попередження і припинення правопорушень.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.