Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:29:10

Путівки за рахунок коштів Фонду отримали 1147 хворих - працюючих людей та 35 дітей

23.12.2017   09:19Агенцiя

Важливим напрямком роботи Фонду соціального страхування України в частині надання медико-соціальних послуг працюючим особам є забезпечення їх відновлювальним лікуванням (медичною реабілітацією) в умовах реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів.

Так, на протязі поточного року коштом Фонду оплачено медичну реабілітацію (відновну терапію) 1182 мешканцям Чернігівщини.

За рахунок бюджетних асигнувань Фонду на ці цілі придбано 1182 реабілітаційних путівок згідно заявок закладів охорони здоров’я області.

Всі путівки були передані для проходження курсу реабілітації після перенесених захворювань і травм (не пов’язаних з виробництвом) застрахованим особам, що проходили стаціонарне лікування. Видачу путівок здійснювали відбіркові комісії, що створені в 35 лікарнях області, за умови наявності у хворих медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря для доліковування в санаторіях по дев’яти профілях.

Таким чином отримали путівки 1147 хворих – працюючих людей та 35 дітей:
– з порушенням обміну речовин та захворюваннями ендокринної системи (388 осіб, в т.ч. 27 дітей (у супроводі дорослого);
– після гострого інфаркту міокарда, пролікованої нестабільної стенокардії, операцій на серці та магістральних судинах (200 осіб);
– після гострих цереброваскулярних порушень (177 осіб);
– після оперативних втручань на органах травлення (151 особа);
– після операцій ортопедичних, травматологічних при дефектах та пороках розвитку хребта, пластиці суглобів, ендопротезуванні і реєндопротезуванні, реплантації кінцівок (130 осіб, в т.ч. 2 дитини (у супроводі дорослого);
– порушень перебігу вагітності (81 особа);
– медико-психологічна реабілітація постраждалих учасників АТО (12 осіб);
– після хірургічного втручання на органах сечостатевої системи та після оперативного та інструментального видалення каменів з нирок і сечових шляхів, ударно-хвильової літотрипсії (33 особи);

– післяопікових хворих (10 осіб, в т.ч. 6 дітей (у супроводі дорослого).
До відома працюючих: з 1 січня 2018 року запроваджується новий механізм та умови відновлювального лікування – Фонд здійснюватиме відшкодування (оплату) санаторно-курортним закладам витрат за надані соціальні послуги з лікування осіб,  застрахованих за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, і їх дітей в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм. Відповідний Порядок затверджено постановою правління Фонду від 13.07.2017 №39 за погодженням з Міністерством охорони здоров’я. Важливою новацією є право вільного вибору санаторію відповідно до медичних показань за профілем медичної реабілітації згідно лікарського висновку.


Галина Мазур, заступник начальника  відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини