Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:35:39

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр вдруге відвідав Чернігівщину

21.12.2017   08:40Агенцiя

Спочатку він разом з головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем та Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком передав ключі від конфіскованого автомобіля Mersedes Actros на потреби рятувальників.

Далі був круглий стіл за участю громадських правозахисних організацій, нотаріусів, суддів, науковців та фахівців системи надання безоплатної правової допомоги. Обговорювали важливі теми – реформування сфери примусового виконання рішень та актуальні питання виконавчого провадження, зокрема, проблематику стягнення аліментів та посилення відповідальності за невиконання таких рішень.

Відкриваючи цей захід керівник управління юстиції Олег Трейтяк відзначив, що зміни законодавства про стягнення аліментів вже назріли в суспільстві і вчасно були внесені Мін’юстом на розгляд Парламенту. “Тільки у провадженні органів ДВС області зараз перебуває майже 17 000 виконавчих проваджень, з них по 4 000 існує заборгованість більше ніж у 3 місяці”, – сказав він.

Цікавими та змістовними були пропозиції фахівців-практиків щодо застосування законодавства, що посилює захист прав дитини, у тому числі, щодо розміру аліментів.
Зокрема, суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Вадим Коверзнев запропонував удосконалити механізм перерахунку розміру аліментів у сторону збільшення шляхом проведення цієї процесуальної дії безпосередньо виконавцем без звернення стягувача до суду.

Начальник Чернігівського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Євгеній Скалюн звернув увагу присутніх на особливості практичного застосування таких видів покарань як громадські роботи та адміністративний арешт за новим законом, що найближчим часом буде прийнятий.

Висловили свою точку зору директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко, приватний нотаріус Олександр Красногор та представник громадської організації “M’APT” Дмитро Науменко.

“Відповідальність за несплату аліментів будуть грати роль запобіжника і стимулюватимуть боржників дбати про власних дітей”, – підсумував засідання круглого столу Сергій Шкляр.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини