Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:11:26

Ігор Вдовенко привітав вихованців низки комунальних інтернатних закладів обласної ради з Днем Святого Миколая

20.12.2017   08:20Агенцiя

У День Святого Миколая, 19 грудня, голова обласної ради Ігор Вдовенко за традицією привітав вихованців дитячих садків та комунальних шкіл-інтернатів зі світлою та радісною подією.

Зокрема, очільник представницького органу відвідав Сновський дошкільний навчальний заклад №1 Сновської міської ради, де разом із малечею та вихователями взяв участь у святковому заході. Очільник представницького органу Чернігівщини, який свого часу відвідував  цей ДНЗ, вітаючи дітлахів, поділився своїми дитячими спогадами про новорічні святкування в садочку, та подарував маленьким сновчанам солодкі подарунки.

Найбільш довгоочікуваним свято Миколая Чудотворця є для тих дітей, які в силу певних життєвих обставин опинились без належної батьківської турботи і уваги. Тож Ігор Вдовенко не оминув увагою КЗ «Сновська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ст.» обласної ради, де долучився до святкової театралізованої постанови до Дня Святого Миколая за участі творчих вихованців закладу.

Звертаючись до присутніх у залі, голова обласної ради побажав усім дітям і дорослим, щоб благословення та прихильність духовного покровителя українського народу та заступника усіх дітей Святого Миколи Чудотворця супроводжували кожного дня і допомагали у всіх починаннях, вселяючи у душі світлі почуття, надихаючи на добро. З нагоди свята усі вихованці школи-інтернату отримали від Ігоря Вдовенка подарунки та солодощі.

Завітав цього дня очільник представницького органу Придесення і до Сосницького навчально-реабілітаційного центру. У цьому комунальному закладі обласної ради наразі навчається 78 вихованців із різними нозологіями, у тому числі глухі, слабочуючі та із тяжкими порушеннями мовлення діти. Якісне навчання, надання кваліфікованої реабілітаційної та корекційно-розвиткової допомогита створення умов для комфортного перебування дітей в НРЦ забезпечує педагогічний колектив у складі 46 вчителів, з яких 22 мають також кваліфікацію дефектолога.

Саме завдяки зусиллям і щоденним старанням високопрофесійних вчителів, чуйних та уважних педагогів на чолі з директором навчально-реабілітаційного центру Лілією Саприкіною у закладі панує атмосфера затишку, доброзичливості, невимушеності і спокою.

Користуючись нагодою, Ігор Вдовенко оглянув матеріально-технічну базу закладу, відвідав швейну майстерню та класні кімнати, дбайливо оформлені учителями, ознайомився із методичними напрацюваннями та розробками педагогів закладу, які наразі розглядаються вченою радою Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

Після цього голова обласної ради долучився до участі у святкуванні Дня Святого Миколаю разом  із талановитими та життєрадісними вихованцями НРЦ, щиро привітав їх та  вручив подарунки. У свою чергу учні закладу подарували Ігорю Вдовенку патріотичний сувенір, виготовлений власноруч, на згадку про теплу зустріч в Сосницькому навчально-реабілітаційному центрі.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.