Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:07:34

Обережно, відкриті люки!

11.12.2017   15:02

На території міста Чернігова розташовано близько 100 тис. оглядових колодязів, за експлуатацію яких відповідають декілька організацій та приватні особи, у власності яких ці колодязі перебувають.

Перший, по-справжньому, зимовий день 11 грудня показав, що комунальні служби міста відповідально поставилися до питання розчищення проїзних частин та тротуарів від снігу. Як повідомляє сайт Чернігівської міської ради, з початком хурделиці,  на вулиці Чернігова вийшло 9 машин цеху санітарного прибирання КП «АТП-2528». Серед них два Глобуси і сім автомобілів МАЗ.

Під час нічної зміни, з 22-ої години 11 грудня, на прибирання Чернігова від снігу тільки КП «АТП-2528» відправить 16 одиниць техніки. Серед них 10 МАЗів, п’ять тракторів і один навантажувач. Окрім цього, розчищенням тротуарів на прибудинкових територіях активно займалися комунальні підприємства, що обслуговують багатоквартирні будинки.

Нажаль, потужна комунальна техніка разом із снігом дуже часто зносить і кришки люків оглядових колодязів. Станом на 14 годину 11 грудня, до аварійно-диспетчерської служби КП «Чернігівводоканал» надійшло 16 повідомлень про розкриті оглядові колодязі. По усіх випадках зсуву кришок люків було оперативне реагування аварійної служби підприємства. Незважаючи на належність, люки було накрито кришками.

Окрім цього було зафіксовано і випадки, коли кришку люку техніка збивала разом з обоймою. Про такі випадки аварійно-диспетчерська служба КП «Чернігівводоканал» повідомила власників колодязів і кол-центр ЖКГ, адже таке пошкодження потребує ремонту колодязів.

Враховуючи важливість питання, як і раніше, оперативне реагування на повідомлення громадян про відкриті оглядові колодязі бере на себе КП «Чернігівводоканал».

Звертаємось до всіх мешканців Чернігова! Не будьте байдужими. Побачивши відкритий оглядовий колодязь, повідомляйте в аварійно-диспетчерську службу КП «Чернігівводоканал» за телефоном (0462) 67-67-87

Закриті оглядові колодязі – безпека громадян і безпека на дорогах!

Треба зазначити, що інформації про випадки зсуву кришок антивандальних люків оглядових колодязів виробництва концерну КАСІ, яких тільки в цьому році на дорогах міста службами КП «Чернігівводоканал» було встановлено понад 350 шт., до аварійно-диспетчерської служби підприємства не надходило. Технологічно кришка такого люку зафіксована в обоймі шарніром та замком і зсув її під час чищення снігу практично неможливий.
Довідково

Різновиди оглядових колодязів за типом підземних комунікацій:
    Каналізаційний колодязь — для обслуговування колекторів та труб мережі побутової каналізації
    Колодязь дощоприймальний — для обслуговування колекторів та труб мережі дощової каналізації
    Кабельна камера — для обслуговування мережі кабельної каналізації
    Колодязь водопровідний — для огляду, регулювання та обслуговування вентилів мережі водогону
    Колодязь газопровідний — для огляду, регулювання та обслуговування вентилів мережі газопроводу
    Колодязь теплової мережі — для огляду, регулювання та обслуговування вентилів мережі теплопостачання
    Пожежний гідрант підземний — для приєднання та взяття води з метою пожежогасіння

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.