Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:32:22

Рукоділля як бізнес: перетворюємо хобі в роботу

23.11.2017   18:21Агенцiя

У рамках культурно-просвітницького проекту Чернігівської обласної служби зайнятості «Збережемо традиції предків» у Прилуцькій міськрайонній філії Чернігівського ОЦЗ відбувся семінар «Як розпочати свій бізнес» за участю керівника творчої майстерні «Креативне рукоділля» Марини Чередниченко.

Майстриня ознайомила учасниць заходу з історією виникнення та особливостями розвитку мистецтв витинанки та бісероплетіння, матеріалами та інструментами потрібними для роботи, технікою виготовлення виробів.

Зокрема, було зазначено, що назва «витинанка» походить від слова — "витинати", тобто "вирізати". Це сюжетні та орнаментальні прикраси житла, ажурно або силуетно витяті ножицями, вирізані ножем з білого або кольорового паперу. У давнину такі вироби використовували для оздоблення стін, вікон, полиць, груб, печей. Незважаючи на простий, на перший погляд, зовнішній вигляд, цей вид декоративно-прикладного мистецтва вважається одним із складних. Адже копітка робота над картиною з великою кількістю прорізаних дрібних деталей вимагає надзвичайної уваги, терпіння й акуратності.

Щодо бісероплетіння, то майстриня зазначила, що це давнє ремесло зберегло актуальність і в сучасному світі і з кожним роком стає дедалі популярнішим. Протягом багатьох століть з бісеру умільці виготовляли різні прикраси для одягу та взуття, робили намиста, браслети, сережки, прикраси для волосся, вишивали картини та плели різні декоративні вироби, якими прикрашали своє житло. Нескладні, вивірені роками прийоми роботи та різноманіття кольорів створюють безмежні можливості для творчості та фантазії. Захоплюючий творчий процес потребує від виконавця посидючості та вміння зосереджуватися на дрібницях, але результат роботи здатен довгі роки радувати своєю красою й неповторністю.

Марина Чередниченко поділилася з присутніми ще одним своїм захоплення – квілінгом. Це особлива техніка скручування паперових смужок і формування з окремих елементів цілих картин, як плоских, так і об’ємних, а так само всіляких виробів. Квілінгом можна оригінально оформити подарунки, листівки і навіть інтер’єр своєї оселі.
Учасниці семінару ознайомилися з виробами майстрині та дізналися, як захоплююче хобі перетворити на успішний бізнес.

Чернігівський ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини