Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:02:14

За наслідками документальної перевірки до бюджету надійшло близько 2 мільйонів гривень

21.11.2017   08:12Агенцiя

На підставі ухвали слідчого судді підрозділами аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області було проведено позапланову виїзну перевірку ТОВ "А".

В ході перевірки встановлено, що ТОВ "А" реалізувало готову продукцію фіктивному підприємству. Вироком місцевого суду  посадова особа цього підприємства була визнана винною у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.205 КК України та у створенні фіктивного підприємства.
         
Відстеження номенклатури товарів по ланцюгу постачання та визначення схеми руху товарів від безпосереднього виробника (ТОВ «А») до підприємства-покупця показало, що ТОВ «А» було реалізовано готову продукцію. Факт реалізації підтверджено даними бухгалтерського обліку.

Водночас підприємство-покупець  декларувало у податковій звітності придбання та реалізацію зовсім іншої продукції. Це свідчило про відсутність фактичного руху товарів, фіктивність господарських операцій та  ухилення від сплати  податків.

Отже, грошові кошти, що надійшли на банківський рахунок ТОВ «А» від підприємства-покупця є безповоротною фінансовою допомогою, оскільки зазначена сума грошових коштів отримана не за придбану готову продукцію.

При отриманні безповоротної фінансової допомоги, оскільки така допомога не передбачає її повернення, набувач такої допомоги, в бухгалтерському обліку повинен відобразити її відповідно до положень бухгалтерського обліку — у складі доходів.
          
За наслідками проведеної перевірки, було встановлено заниження грошового зобов’язання ТОВ «А» по податку на прибуток та нараховано штрафні санкції на загальну суму близько 2 млн.гривень. На даний час донарахована сума надійшла  до державного бюджету.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини