Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:56:15

Бабуся двічі перерахувала гроші шахраям, третій трансакції перешкодили односельці

17.11.2017   07:54

Поліція розслідує шахрайство у Сновському районі, де зловмисники спочатку видурили в пенсіонерки 15 тисяч гривень, потім повторили спробу, а після успіху - попросили ще стільки ж.

По допомогу до поліції звернулася 74-річна жінка і розповіла правоохоронцям про дзвінок невідомого добродія, який повідомив пенсіонерці, що її син нібито став винуватцем ДТП. Але, мовляв, горю можна зарадити й «вирішити питання» усього за 15 тисяч гривень.

Ошелешена такою звісткою жінка навіть не здогадалася зв’язатися із сином, а швидко зібрала 15 тисяч гривень та пішла в найближче відділення банку та перерахувала гроші на вказану «посередником» картку.

Згодом цю жінку працівники фінустанови побачили знову, коли вона вдруге завітала до банку аби переказати таку ж суму вже на інший рахунок. Та коли вона прийшла втретє, то касир поцікавилася куди ж клієнтка надсилає такі великі суми. Почувши легенду шахраїв, касир порадила терміново подзвонити синові. Лише тоді жінка зрозуміла, що з сином усе гаразд, що ніякої ДТП за його участі не було, а 30 тисяч гривень уже лежать на рахунках цинічних лиходіїв.

У такий спосіб шахраї дурять сотні людей по всій країні. Вони розповідають потенційним жертвам про жахливі ДТП, до яких нібито причетні їх родичі, або про скоєні ними злочини. Хтось та й клюне на сльозливу історію. Тому поліція Чернігівщини радить завжди перевіряти інформацію, яку розповідають телефоном незнайомці.

Інформацію за згаданим фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.