Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:27:29

На Чернігівщині правоохоронці викрили діяльність бандитських груп викрадачів нафтопродуктів

09.11.2017   17:34

Прилуцький район Чернігівської області тривалий час потерпав від кримінальних угрупувань, які викачували продукцію з державної мережі нафтотранспортування. працівникам поліції захисту економіки зловмисники не просто чинили опір, а й погрожували розправою, при цьому – тісно «взаємодіяли» з керівництвом місцевої поліції. Спільними силами підрозділів національної поліції України та генеральної прокуратури України проведено спецоперацію по припиненню діяльності викритих злочинних груп.

Про факти незаконного врізання у нафтогазопровід, який проходить на території Прилуцького району Чернігівщини, певний час назад стало відомо працівникам Управління захисту економіки Національної поліції України. Зловмисники діяли не поодиноко, а об’єднувалися у справжні бандитські групи. Крали нафтогазопродукти не ховаючись, великими об’ємами і систематично.

Нерідко вдавалися фігуранти до справжніх розбійних нападів. Приміром, приїхавши на власних автомобілях на одну з місцевих установок нафтогазовидобувного управління, група осіб, погрожуючи автоматичною вогнепальною зброєю працівникам бази, зачинила їх у підсобному приміщенні, а потім викрала нафтопродукти.

Працівники УЗЕ чернігівської поліції кілька разів намагалися затримати злодіїв «на гарячому», однак ті чинили неабиякий супротив. Здійснюючи попереджувальні постріли з автоматичної зброї, бандити погрожували поліцейським вбивством. Внаслідок сутички правоохоронці отримали тілесні ушкодження.

Ця інформація стала відома внутрішній безпеці Національної поліції України, де відреагували миттєво. Дуже швидко оперативники ВБ встановили, чому викриті злочинні групи діють настільки зухвало, впевнені у своїй безкарності. Відповідь напряму привела до особи, яка покривала місцеві банди та отримувала свій чималий відсоток з їхнього прибутку – начальника поліції району.

Посадовець, статки якого аж ніяк не відповідали його заробітній платні, жив, як кажуть, на широку ногу. Слідчі Генеральної прокуратури України, вивчивши матеріали зібрані оперативниками ДВБ та слідчими ГСУ НПУ, розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації поліцейським чиновником.

Крім того, правоохоронці встановили, що учасники злочинних груп змовились з деякими приватними підприємствами про переробку викраденої нафтопродукції, з метою її подальшого збуту.

Усі зібрані «подвиги» викритої чернігівської мафії було задокументовано, а за матеріалами розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.185 (Крадіжка), ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Взяли фігурантів злочинних груп на світанку за місцем їх проживання силами кількох сотень правоохоронців, з числа працівників Департаменту внутрішньої безпеки, Департаменту захисту економіки, Головного слідчого управління НПУ, спецпризначенців поліції Київської області та Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ. Під час заходів проведено 60 санкціонованих обшуків на території Київської, Сумської та Чернігівської областей.

У зловмисників вилучено автомобілі – всі еліт-класу, вантажний автотранспорт, на якому перевозилась викрадена нафтопродукція, чималу кількість вогнепальної зброї та набоїв до неї, холодної зброї, балаклави, грошові кошти, мобільні телефони та документи.

На теперішній час слідчими вже оголошено підозри двом фігурантам групи, які безпосередньо причетні до нападу на працівників УЗЕ поліції. Тривають відповідні заходи щодо інших учасників злочинних угрупувань, в тому числі і працівників поліції, та остаточної кваліфікації дій викритих зловмисників.


Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України



https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1511575792264905&id=959666410789182

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини