Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:26:07

Ігор Вдовенко: Продовження співпраці в рамках Проекту ЄС/ПРООН - сприятиме подальшому соціальному розвитку громад Чернігівщини

03.11.2017   09:30Агенцiя

2 листопада голова обласної ради Ігор Вдовенко провів робочу зустріч з координатором Проекту ЄС/ПРООН в Чернігівській області Ніною Подколзіною та головою постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитром Івановим.

Разом вони обговорили питання стосовно підписання нового Меморандуму про взаєморозуміння щодо сталого розвитку між Програмою розвитку ООН та Чернігівською обласною радою і обласною державною адміністрацією.

Як було зазначено, термін дії попередньо укладеного такого ж договору співпраці (чергової його фази) в рамках Проекту ЄС/ПРООН вже добігає завершення. Отож для того, аби продовжити подальше міжнародне фінансування соціально-інфраструктурних проектів на теренах Сіверського краю, необхідно вже найближчим часом закріпити чергову фазу співробітництва у сфері ефективного і сталого розвитку територіальних громад краю.

Як було наголошено, активна робота з реалізації першої фази проекту розпочалася в області ще в 2008 році. І вона принесла свої перші позитивні плоди. Адже територіальними громадами було розроблено низку ефективних проектів, які після проходження відповідного конкурсу, були профінансовані, і завдяки цьому ремонтувалися заклади соціальної сфери, дороги, відновлювалося освітлення сільських вулиць, облаштовувались інші об'єкти інфраструктури.

Згодом, в липні 2011 року, в Чернігівській області успішно розпочалася друга фаза Проекту. Як результат, лише протягом двох перших його фаз майже 50 тисяч жителів області покращили умови свого життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлення дитячих садків та шкіл (43), медичних пунктів (13), доступу до якісної питної води (8), енергозберігаючого вуличного освітлення (11). Подібні місцеві ініціативи були успішно реалізовані, завдяки об'єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

У третій (нинішній) фазі, яка вже завершується, Проект продовжує підтримувати традиційні сфери, зокрема енергоефективність, охорону здоров'я, довкілля і водопостачання у сільській місцевості, а також впроваджується новий компонент із розвитку міст, який надає допомогу громадам багатоквартирних будинків міст у створенні ОСББ, розвитку вже існуючих об'єднань, впровадження інновацій в сфері місцевого врядування.

Як зазначив в ході зустрічі голова обласної ради, реалізація ініціатив громад дозволяє не тільки поліпшити умови життя, якість і доступність послуг, але й сприяє розширенню впливу місцевих громад, надаючи можливості всім громадянам бути рівноправними учасниками в плануванні та мобілізації ресурсів, створюючи таким чином довіру до процесу прийняття рішень місцевою владою. Ознайомившись із проектом нового Меморандуму, керівник наголосив, що продовження співпраці в рамках Проекту ЄС/ПРООН – сприятиме подальшому соціальному розвитку громад Чернігівщини.

Отож найближчим часом трьохсторонній Меморандум, запевнив керівник, буде підписано.

 
Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини