Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:22:00

Рік у Чернігові працює група денного нагляду для дітей та молоді з інвалідністю. ВІДЕО

25.10.2017   11:11Агенцiя

Вже рік як чернігівська громадська організація "Голос батьків" реалізує проект із соціальної адаптації дітей з інвалідністю.

У Чернігові на постійній основі запрацювала група денного нагляду для дітей та молоді з інвалідністю. Чимало вихованців мають тяжку форму інвалідності, у звичайній школі спілкуватися з однолітками не можуть. Саме тут вони отримують чималий комплекс соціальних послуг. І разом з тим навчаються жити у соціумі та спілкуватися із людьми.

Майже рік громадська організація «Голос батьків» мешкає у колишньому приміщенні чернігівського ЖЕКу. Два роки до цього будівля простоювала. Зробили капітальний ремонт даху, підключилися до опалення, косметичний ремонт у силу своїх можливостей. У минулому році активісти отримали по бюджету участі кошти на реалізацію свого проекту із соціальної адаптації дітей-інвалідів. На регулярній основі запрацювала група денного перебування.

Група створена не просто для того, аби доглядати за дітьми з особливими потребами. Діти тут навчаються, фізично зміцнюються та розважаються. Також діти навчаються спілкуватися з іншими та бути самостійними.

Проект із соціальної адаптації дітей з інвалідністю реалізуватиметься і в наступному році в рамках чернігівського бюджету участі. За результатами голосування – друге місце в рейтингу за кількістю відданих містянами голосів серед великих проектів. Також міськвиконком прийняв рішення про додаткове фінансування громадської організації у цьому році.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини