Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:09:33

Відбулося чергове засідання робочої групи з вивчення ситуації у відділенні № 11 обласної психоневрологічної лікарні

19.10.2017   09:36Агенцiя

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів засідання робочої групи з вивчення ситуації, що склалася у відділенні № 11 комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня».

Зазначена робоча група створена за клопотанням громадської ради при облдержадміністрації та пропозицією профільної комісії обласної ради, відповідним розпорядженням голови обласного представницького органу.

В засіданні взяли участь начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Микола Дейкун, головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» Володимир Ященко, а також фахівці цього лікувального закладу, представники громадської ради при обласній державній адміністрації.

Обговорення порушеного питання відбулося безпосередньо в управлінні охорони здоров'я обласної державної адміністрації. Членів робочої групи було поінформовано про те, що відповідно до кошторису комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» на минулий та поточний роки передбачалося виділення по 9 млн 535,0 тис. грн на капітальний ремонт та по 34 млн 438,5 тис. грн для придбання обладнання і предметів довгострокового користування. Але фактично кошти на вищезазначені цілі не виділялися, що і призвело до нинішнього стану будівлі лікувальної установи, якій вже більше 200 років.

Під час дискусії учасники засідання розглянули можливість переведення фтизіатричних хворих із відділення № 11 до комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» та намітили план необхідних заходів стосовно реалізації запропонованого варіанту вирішення проблеми.

Далі члени робочої групи ознайомилися з ситуацією на місці, відвідавши відділення №11 КЛПЗ «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня».

Проаналізувавши можливі шляхи та варіанти вирішення проблемних питань, учасники заходу доручили адміністрації КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» розробити план переведення фтизіатричних хворих, а керівництву обласної психоневрологічної лікарні запропоновано надати кошторис ремонтних робіт для приведення будівлі відділення №11 в належний стан. Крім того, запропоновано проаналізувати контингент пацієнтів, визначити відсоток жителів Чернігова та звернутися до Чернігівської міської ради стосовно співфінансування проведення ремонту відділення №11 з міського бюджету.

Наступне засідання робочої групи заплановано провести на базі комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер».


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини