Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:55:19

Щоб не потрапити на гачок шахраїв - дізнайтеся їхні схеми

18.10.2017   07:51Агенцiя

Поліція нагадує, що на Чернігівщині активно працюють шахраї. Дізнайтесь самі та повідомте близьких про найпопулярніші схеми видурювання грошей.

16 жовтня, до чернігівки подзвонив чоловік та представившись її сином, попросив передати усі заощадження через посередника на так зване лікування. Таким чином схвильоване серце матері не проаналізувало ситуацію і сім’я втратила 31 тисячу гривень та 50 євро.

Дзвонять та вимагають гроші, бо син/брат/племінник начебто став причиною ДТП чи навпаки потребує невідкладної операції? Це шахраї!

У п’ятницю, 13 жовтня, на Варвинщині молода жінка перерахувала 3,6 тисяч гривень на банківську картку невідомої людини у якості передплати, але обіцяний компресор поштою їй ніхто так і не надіслав.

Ще один факт шахрайства поліція зафіксувала на Ічнянщині. Там жінці запропонували придбати ліки за дуже вигідною ціною, але отримавши передплату в розмірі 650 гривень, продавець зник.

Поліція вкотре нагадує громадянам, що всі подібні покупки бажано здійснювати виключно післяплатою – це убереже ваші гроші і нерви.

Того ж дня у Корюківському районі шахраї подзвонили 26-річній дівчині та представились співробітниками банку. Фінансова установа начебто мала перевірити точність секретної інформації, що вказана на картці. Молода жінка без зайвих думок продиктувала усі цифри невідомій особі, а згодом виявила, що з її рахунку зникло 16 тисяч гривень.

Якщо Вам подзвонив невідомий та просить продиктувати дані картки — це шахраї! Справжні працівники банку володіють усією необхідною інформацією про клієнтів.

Інформація про події внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини