Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:47:31

Правоохоронцями припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру із загальним обігом понад 200 млн. грн.

13.10.2017   07:29Агенцiя

Прокуратурою області спільно з співробітниками податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України) та ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України) викрито незаконну діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

Як встановлено слідством, для прикриття незаконної діяльності, яка полягала у формуванні податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки Чернігівської та Київської областей, учасники центру  використовували понад 20 транзитно-конвертаційних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

Процесуальними керівниками спільно із слідчими проведено понад 20 санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб, причетних до діяльності «конвертаційного центру», в офісних приміщеннях та транспортних засобах. За результатами виявлено та вилучено печатки підприємств з ознаками фіктивності, магнітні носії інформації, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи, готівкові кошти в сумі 8,2 млн грн,  0,8 кг золота.

Крім того, на виконання ухвал слідчого судді накладено арешти на 1,7 млн. грн., що перебували на банківських рахунках фіктивних підприємств та зупинено видаткові операції.

Наразі розслідування триває, проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення кола осіб причетних до злочину, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків.
                                                     

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.